Κως: Η αυτοψία έδειξε 89 ακατάλληλα κτίρια

Το παζλ της καταστροφής που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,6 Ρίχτερ συμπληρώνουν τα συνεργεία του Δήμου Κω και τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συνεχίζουν τις αυτοψίες σε σπίτια, επιχειρήσεις, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και ιερούς ναούς, έχοντας εντοπίσει έως τώρα 89 ακατάλληλα κτίσματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, σε 258 ελέγχους έχουν βρεθεί 65 προσωρινά μη κατοικήσιμα σπίτια, 14 ακατάλληλοι επαγγελματικοί χώροι, επτά δημόσια κτίρια (ανάμεσά τους εκκλησίες και σχολεία) και τρεις αποθήκες που πρέπει να επισκευαστούν. Από χθες οι ημερήσιες εκδρομές με πλοιάρια από τη γειτονική Τουρκία πραγματοποιούνται κανονικά, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον χώρο υποδοχής των σκαφών, απομακρύνθηκαν οι σπασμένες πλάκες και τοποθετήθηκαν οικίσκοι για τον έλεγχο διαβατηρίων.

Στο μέτωπο της σεισμικής δραστηριότητας, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά. «Οι σεισμικές δονήσεις θα συνεχιστούν για αρκετές εβδομάδες, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι που να μας φοβίζει. Ολα κυλούν φυσιολογικά» λέει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Παράλληλα, ο σεισμολόγος και βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος επισημαίνει ότι το «τραυματισμένο» από τα Ρίχτερ λιμάνι λειτούργησε ως ασπίδα για την πόλη της Κω, εκτιμώντας ότι «αν ο σεισμός είχε γίνει άλλη ώρα, θα θρηνούσαμε περισσότερα θύματα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα