Το υπουργείο Υποδομών βάζει φρένο στην Uber

Ετοιμο νομοσχέδιο για τον Σεπτέμβριο

Τέλος στο σημερινό καθεστώς ασύδοτης λειτουργίας εταιριών, όπως η πολυεθνική Uber, που ανταγωνίζονται τα ταξί με χρήση τεχνολογικών εφαρμογών και με ιδιώτες οδηγούς (χωρίς άδεια, χωρίς δυνατότητα για απόδειξη κ.λπ.) βάζει σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών και αναμένεται να ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο.

Σημεία του σχεδίου νόμου παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τόσο κατά της Uber όσο και κατά της ηγεσίας της Ν.Δ. Ο κ. Λυμπερόπουλος μίλησε για διαπλοκή και για τεράστια φοροδιαφυγή, ενώ εξαπέλυσε βέλη στην ηγεσία της Ν.Δ. με αφορμή «νομοθετικά δώρα» προς την Uber επί υπουργικής θητείας του Κωστή Χατζηδάκη και δηλώσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ντόρας Μπακογιάννη υπέρ της πολυεθνικής.

Το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το υπουργικό συμβούλιο προβλέπει ότι υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών μπορούν να παρέχουν μόνο αδειοδοτημένες εταιρίες και μόνο με δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα (δηλαδή μόνο με ταξί).