ΠΟΜΙΔΑ: «Ληστρικοί οι φόροι για Airbnb»

«Ληστρική» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιoκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) τη φορολόγηση έως 55% των μισθώσεων μέσω Airbnb.

Η ομοσπονδία επισημαίνει ότι τα μισθώματα που εισπράττονται από φυσικά πρόσωπα τα οποία εκμισθώνουν κατοικίες (με παροχή μόνον κλινοσκεπασμάτων) θα φορολογούνται αθροιστικά μαζί με τυχόν άλλα μισθώματά τους βάσει της ισχύουσας κλίμακας φορολογίας μισθωμάτων των φυσικών προσώπων, δηλαδή με 15% για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και με 35% για εισόδημα 12.001-35.000 ευρώ. Για εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα φτάνει το 45%, ενώ μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης του 10% ο ιδιοκτήτης θα αναγκάζεται να πληρώσει σε φόρους το 55% του εισοδήματός του, χωρίς να υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ.

Η ΠΟΜΙΔΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση για την άγρια φορολόγηση των εσόδων των ιδιοκτητών ακινήτων που τα ενοικιάζουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb, ενώ καταγγέλλει και το υπουργείο Οικονομικών, που δεν έχει ετοιμάσει ακόμη την προβλεπόμενη από τον νόμο ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ως αποτέλεσμα της ολιγωρίας αυτής, όπως υποστηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ, τα φυσικά αυτά πρόσωπα υποχρεούνται να καταχωρούν τα πληροφοριακά στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τόπος κατοικίας, αριθμός διαβατηρίου κ.λπ.) καθεμιάς βραχυχρόνιας τουριστικής μίσθωσης στην ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΚ, καταχωρώντας κάθε φορά και τα στοιχεία του ενεργειακού πιστοποιητικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα