Πώς έφτασαν στη σύγκρουση θείος – ανιψιός

Στις εσωκομματικές εκλογές του 2015 ξεκινάει η αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. και του Μπακογιάννη

Συνεχίζεται στη Νέα Δημοκρατία ο «πόλεμος των Ρόουζ», με τον Κώστα Μπακογιάννη να προσπαθεί να ανοίξει την «περπατησιά» του και να κρατήσει αποστάσεις και από τη Νέα Δημοκρατία και από τον (θείο του) Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αντιπαράθεσή τους υποβόσκει από το φθινόπωρο του 2015, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη (και ο Κώστας Μπακογιάννης) ήθελε να εκλεγεί στην προεδρία της Ν.Δ. ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, βλέποντας στο πρόσωπό του μια μεταβατική λύση, που θα οδηγούσε αργότερα σε διαδοχή του από τον γιο της, αλλά τελικά ο αδελφός της τής χάλασε τα σχέδια…

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρά το «απαγορευτικό» που είχε εκδώσει η Ν.Δ. για συμμετοχή στελεχών της στα λεγόμενα αναπτυξιακά συνέδρια της κυβέρνησης, έδωσε το «παρών» στη Λαμία, μίλησε και πέταξε την μπηχτή ότι «δεν επιτρέπεται η Αυτοδιοίκηση να γίνεται νεροκουβαλητής κανενός κόμματος». Στη συνέχεια, μάλιστα, ο κ. Μπακογιάννης, που φημολογείται ότι έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, έκανε ανοίγματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η ζοφερή πραγματικότητα την οποία περιγράφει «προφανώς, δεν ξεκίνησε τον Γενάρη του 2015, αλλά συνεχίζει», ενώ απέδωσε τα εύσημα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση «για τη σοβαρότητα, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά του».

«Αφάνταστο»

Στην αρχή, μάλιστα, της ομιλίας του, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, είπε: «Και αν μου επιτρέπεται μια προσωπική αναφορά, τέτοια εβδομάδα του μέλιτος, όπως αυτή που μου χαρίσατε, δεν είχα φανταστεί».

Σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης κατακεραύνωσε αρχικά τα συνέδρια που διοργανώνει η κυβέρνηση: «Και όλες αυτές οι περιοδείες του κ. Τσίπρα μόνο πραγματικά αναπτυξιακά συνέδρια δεν είναι. Αυτά τα οποία γίνονται είναι μια μεταφερόμενη κουστωδία υπουργών, οι οποίοι πηγαίνουν, συζητούν δήθεν με τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις». Στη συνέχεια, όμως, θέλησε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης: «Και καλά κάνουν, θέλω να είμαι ξεκάθαρος και σε αυτό, οι περιφερειάρχες και πηγαίνουν σε αυτά τα συνέδρια. Και επειδή είδα και διάφορες συζητήσεις, γι’ αυτό εμείς είπαμε ξεκάθαρα ότι τα κομματικά μας στελέχη δεν συμμετέχουν, οι βουλευτές μας και τα στελέχη των κομματικών οργανώσεων. Από εκεί και πέρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση κάνει ό,τι θέλει».

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα