Πανσέληνος με 93 εκδηλώσεις

115 αρχαιολογικοί χώροι θα μείνουν ανοιχτοί την ερχόμενη Δευτέρα 

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Σε μελωδικούς τόνους θα γιορταστεί η αυγουστιάτικη πανσέληνος τη Δευτέρα 7 Αυγούστου. Συνολικά 93 εκδηλώσεις, πάντα με ελεύθερη είσοδο, σε 115 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ανά την Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί, ενώ ακόμη επιπλέον 22 χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί χωρίς να φιλοξενούν καμία δράση. Η Ακρόπολη, ως είθισται, παραμένει κλειστή το βράδυ για το κοινό.

• Ανοιχτός, χωρίς όμως να φιλοξενήσει καμία εκδήλωση, θα παραμείνει και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ο αρχαιολογικός χώρος θα φιλοξενήσει τους επισκέπτες ως τις 24.00.
• Στο Ολυμπιείο, στην Αθήνα, περαστικοί και τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Η συναυλία ξεκινάει στις 20.00, ωστόσο οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν όρθιοι, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν έχει επιτρέψει την τοποθέτηση καθισμάτων στον χώρο.
• Τι θα συμβεί όμως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο; Ο πολιτιστικός οργανισμός θα παραμείνει ανοιχτός και πέραν του ωραρίου του (από τις 20.00 μέχρι και τις 24.00), με τους αρχαιολόγους – φροντιστές του να μας ξεναγούν στους «θησαυρούς» του, υπό το φως της πανσελήνου. Εξω από το μουσείο πάλι, στο αίθριο, η Ηρώ Σαΐα θα ερμηνεύσει έντεχνες επιτυχίες από τις 21.30.
• Στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου θα βρεθεί η Ανδριάνα Μπάμπαλη μαζί με το κουαρτέτο Quarderinas, σε ένα πρόγραμμα που ξεκινάει στις 21.00 και έχει τον τίτλο «Quarderinas Moonlight Stories».
• Μελωδική θα είναι η πανσέληνος και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, όπου η σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου μαζί με τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και την Underground Youth Orchestra θα ερμηνεύσουν αγαπημένες κλασικές συνθέσεις. Στις 21.00.
• Φέτος θα ανοίξει και ο Ναός του Αγίου Γεωργίου (Ομορφοκκλησιά), όπου θα φιλοξενηθεί συναυλία του Χαΐγκ Γιαζιτζιάν. Το ίδιο βράδυ αρχαιολόγος της ΕΦΑ θα κάνει ξενάγηση στο μνημείο.
• Συντροφιά με τον Μανώλη Μητσιά θα υποδεχθεί την αυγουστιάτικη πανσέληνο το Μουσείο της Ακρόπολης. Ο δημοφιλής ερμηνευτής θα τραγουδήσει αγαπημένες μελωδίες μεγάλων συνθετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μουσείο εκείνη την ημέρα, όπως κάθε Δευτέρα, θα λειτουργήσει από τις 08.00 ως τις 16.00. Ωστόσο, από τις 20.00 ως τα μεσάνυχτα το πολιτιστικό ίδρυμα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα είναι και πάλι ανοιχτό για τους επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές αλλά και στην εξαίσια περιοδική έκθεση «εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων».
• Ανοιχτοί χωρίς εκδήλωση θα είναι και ο χώρος και το Μουσείο Κεραμεικού (ως τις 24.00), ωστόσο για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο θα επιτρέπεται μόνο πέριξ του μουσείου και ως τον Νότιο Λόφο, συνοδεία πάντα του φυλακτικού προσωπικού.

Μεγάλα ονόματα από τη Σαμοθράκη ως τα Μάλια

Τι θα γίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα; Στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη θα παρουσιαστούν χοροί της Ιταλικής Αναγέννησης, ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης θα δοθεί μια συναυλία ελληνικής και ξένης μουσικής υπό τον τίτλο «η (οι) μουσική (οι) του δρόμου». Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους καλλιτέχνες του δρόμου, τους οποίους η Δημοτική Αστυνομία είχε διώξει πέρυσι από την παραλία της πόλης.

Στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων, η Ελληνίδα μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας θα ερμηνεύσει κομμάτια από όλο τον κόσμο, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο της Πρόερνας ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα δώσει μια ξεχωριστή συναυλία, η οποία θα συνοδευθεί και με περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο. Οσοι βρεθούν στον αρχαιολογικό χώρο Αλυκής στη Βοιωτία θα απολαύσουν την Πόπη Αστεριάδη. Στο Φρούριο Παλαμηδίου θα δώσει παράσταση η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ στην Αρχαία Μεσσήνη θα παιχτεί κονσέρτο από το μουσικό σύνολο Young Master Players.

Στην Κρήτη, στον αρχαιολογικό χώρο Ρόκκας, η Μυρτώ Παπαθανασίου, ο Χριστόφορος Σταμπόγλης και η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ θα ερμηνεύσουν άριες από όπερες και από την 3η Συμφωνία του Μπετόβεν, ενώ στα Μάλια θα εμφανιστεί ο Μάριος Φραγκούλης.
Τέλος, στον Χώρο του Ενετικού Κάστρου στη Ναύπακτο ο Γιάννης Κότσιρας θα παρουσιάσει αγαπημένα κομμάτια του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα