Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ο «πατήρ Κλεομένης»!

Ο προκλητικός ψευτοϊερέας, που υβρίζει ακόμα και την Ορθοδοξία, βεβήλωσε και το Μνημείο Ολοκαυτώματος στη Λάρισα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η Ιερά Σύνοδος ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σχέση με την Εκκλησία

Ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης» βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του (καθώς και εις βάρος άλλων τριών δραστών) για τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων στη Λάρισα. Την ίδια στιγμή, η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ αποδοκίμασε τις πράξεις του και κάλεσε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σε πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της (12/7/2017) η «Ορθόδοξη Αλήθεια» είχε αναδείξει το θέμα με τον προκλητικό ψευτοϊερέα, ο οποίος κυκλοφορούσε ανενόχλητος, βρίζοντας και βανδαλίζοντας, και καλούσε τους αρμοδίους να… μαζέψουν τον τσαρλατάνο με το ράσο, που διασύρει την Ορθοδοξία, και τη διοικούσα Εκκλησία να εξετάσει το θέμα και να πάρει θέση, όπως και έγινε.

Η δράση του «πατρός Κλεομένη» ήταν γνωστή εδώ και καιρό στις Αρχές, καθώς ο ίδιος «διαφήμιζε» τις προκλητικές και ανίερες πράξεις του στο κανάλι του στο YouΤube. Η τελευταία πράξη του ψευτοπαπά, ο οποίος αρέσκεται να κλοτσάει ATMs, να ρίχνει πέτρες στις κεραίες τηλεπικοινωνιών, να σπάει κινητά τηλέφωνα και να καίει χαρτονομίσματα, ήταν να πετάξει αβγά στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα. Είχε προηγηθεί η καταστροφή του έργου τέχνης «Κρίση» στο Ελληνικό. Τελικά η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία εις βάρος του ιδίου και άλλων τριών δραστών, οι οποίοι τοιχοκόλλησαν φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο στην είσοδο των γραφείων της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, ενώ στη συνέχεια κόλλησαν όμοια φυλλάδια και προέβησαν σε ρίψη αβγών στο μνημείο. Μάλιστα, η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη το βίντεο του «πατρός Κλεομένη» με τον βανδαλισμό του Μνημείου του Ολοκαυτώματος και την ακραία ρητορική αντισημιτικού μίσους. Θέση για το περιστατικό αυτό πήρε και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, καλώντας τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στην άμεση σύλληψη του δράστη.

«ΤΙΜΩΡΟΣ»

Να σημειωθεί ότι ο πιθανότατα παλαιοημερολογίτης ψευτοϊερωμένος έχει κατακλύσει τα ηλεκτρονικά μέσα με τη γραφική παρουσία του, ανεβάζοντας καθημερινά βίντεο στο YouΤube και παριστάνοντας τον «τιμωρό» των «αντιχρίστων». Μάλιστα, παρόλο που θεωρεί ότι η τεχνολογία είναι… του Σατανά, τη χρησιμοποιεί ευχαρίστως για να διαδίδει τις ακραίες πράξεις του, προσελκύοντας το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών. Γυρνώντας με ένα σακίδιο στην πλάτη, ο «πατήρ Κλεομένης» κάνει «ομολογία πίστεως», όπως δηλώνει ο ίδιος, κατακεραυνώνοντας και αναθεματίζοντας τους πάντες.

Ο ρασοφόρος εκτοξεύει μύδρους ακόμα και εναντίον του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών, αποκαλώντας τους «Εκκλησία του Σατανά». Ανακαλύπτει «εβραϊκά σύμβολα» στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ κατηγορεί την Ελλαδική Εκκλησία ως «βολεμένη» και τους ιερείς ως έχοντες «πολλά λεφτά», κερδίζοντας έτσι τη συμπάθεια αντιχριστιανικών κύκλων.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΟΥΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΣ»

Με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων, και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται “πατήρ Κλεομένης” και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός ούτε κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του. Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα