Στην Πάρνηθα ο Κυριάκος με τους εθελοντές δασοπυροσβέστες

Σε ύφεση (χθες) τα πύρινα μέτωπα σε όλη την Ελλάδα

Δέκα χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Πάρνηθα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε χθες το απόγευμα τον εθνικό δρυμό, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προσπάθειες αναγέννησης της φύσης και της πρόληψης αντίστοιχων φαινομένων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε με τους εθελοντές που επανδρώνουν δύο πυροφυλάκια, τους οποίους συνεχάρη, ενώ δήλωσε έκπληκτος με την τωρινή εικόνα του δρυμού.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που διαπιστώνω ότι έχει γίνει μία πάρα πολύ σημαντική δουλειά ως προς την αποκατάσταση της καταστροφής που συντελέστηκε. Σχεδόν 5.000 στρέμματα έχουν αναδασωθεί και, επίσης, έχει ενισχυθεί σημαντικά ο συνολικός μηχανισμός προστασίας και πρόληψης απέναντι σε μελλοντικές δασικές πυρκαγιές» δήλωσε και συνεχάρη όλους όσοι μέρα νύχτα -και ειδικά τέτοιες μέρες, που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος- συνεισφέρουν τον χρόνο τους, προκειμένου να προστατέψουν το δάσος που έχει απομείνει και το οποίο αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου για το λεκανοπέδιο». Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο φυτώριο του φορέα διαχείρισης, όπου καλλιεργούνται δενδρύλλια ελάτου για τις αναδασώσεις, και είχε ενημέρωση για το έργο που επιτελείται από τον πρόεδρο του φορέα και τον δασάρχη.

Στο μεταξύ, σε ύφεση ήταν χθες τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Οριοθετημένη ήταν η πυρκαγιά στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσου Αττικής, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες μέσα στην περίμετρο της καμένης έκτασης ήταν η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιοι Ανάργυροι Σπετσών. Σε ύφεση και οι πυρκαγιές στις περιοχές Γλυκορίζι και Σουληνάρι Μεσσηνίας, καθώς και στο Αδάμι Αργολίδας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα