Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην Παιδεία

Αντάρτικο από Καμμένο!  Βγήκαν τώρα τα μαχαίρια στο νομοσχέδιο για την Υγεία

Με την ηχηρή διαφοροποίηση του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, που καταψήφισε τη διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο, υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Στην ονομαστική ψηφοφορία 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. ψήφισαν «ναι», 104 βουλευτές από τη Ν.Δ., τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και το ΚΚΕ ψήφισαν «όχι», ενώ η Ενωση Κεντρώων δήλωσε «παρών». Ωστόσο, ο κ. Καμμένος, παρά τις προσπάθειες του αρμόδιου υπουργού Κώστα Γαβρόγλου να τον μεταπείσει, καταψήφισε το άρθρο 3 που αφορά την αντιμετώπιση των πράξεων ανομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν και τέσσερις βουλευτές της κυβέρνησης.
Αμέσως μετά την ψηφοφορία εισήλθε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την Υγεία, για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα προσέλθουν στη Βουλή για να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Χθες, πάντως, με την έναρξη της συζήτησης «βγήκαν τα μαχαίρια» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, με την οποία νομιμοποιούνται δαπάνες για καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη στα νοσοκομεία. Η Ν.Δ. και η ΔΗ.ΣΥ. κατέθεσαν ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία απορρίφτηκε από την Ολομέλεια. Επιπλέον, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς έκανε λόγο για «φωτογραφική» τροπολογία, με την οποία επιχειρείται η νομιμοποίηση δαπανών εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης εξήγησε ότι η ρύθμιση δεν αφορά δαπάνες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά έχει στόχο να υπερπηδηθούν εμπόδια για την πληρωμή εργαζομένων με καθεστώς παράτασης των συμβάσεων.

Δ. Αλειφερόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα