Μπράβο στα κορίτσια μας!

Οταν η συμμετοχή και η νίκη συνεπάγονται υποταγή και ατίμωση, η αποχώρηση και η ήττα γίνονται μονόδρομος. Αυτό δίδαξε η εθνικά ορθή και αξιοπρεπής στάση των κοριτσιών μας που αποχώρησαν από το ματς χάντμπολ, όπου η εθνική μας αντιπροσωπία καλείτο να αντιμετωπίσει την ομάδα των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων (Euro 2017 Κ-17).

Η ομάδα μας αποχώρησε -και γι’ αυτό έχασε στα χαρτιά με σκορ 10-0-, διότι οι Σκοπιανές είχαν μπλουζάκια που έγραφαν φαρδιά πλατιά τη λέξη «Μακεδονία». Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μάλιστα, αντί να επιβάλει το αυτονόητο και να υποχρεώσει τις Σκοπιανές να αγωνιστούν φορώντας εμφανίσεις με το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα του θνήσκοντος κρατιδίου τους, απέβαλε την Εθνική μας από τη διοργάνωση και επέβαλε πρόστιμο 25.000 ευρώ στην ΟΧΕ (Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος)!

Η στάση που κράτησαν οι Ευρωπαίοι σ’ αυτό το γεγονός, όπου είναι προφανές ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, ποιος είναι ο σφετεριστής και ποιος ο νόμιμος κτήτωρ των ιστορικών δικαιωμάτων, αποδεικνύει για μια εισέτι φορά πόσο έντονα επηρεάζει τις πολιτικές αποφάσεις τους το συναίσθημα του φθόνου. Υπερισχύει έναντι ακόμα και των συμφερόντων τους, τα οποία συνδέονται άμεσα με τη χώρα μας και όχι με την υπό διάλυση κατασκευή που ζει με δανεική ιστορία και ανύπαρκτη εθνική συνοχή.

Οι Ευρωπαίοι δεν μας στηρίζουν ούτε στα απλούστερα των ζητημάτων και μάς «τιμωρούν» για τη μεγάλη Ιστορία και τον άφθαστο πολιτισμό μας σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται – είτε αυτή είναι η αποχώρηση της Εθνικής Ομάδας Νεανίδων Χειροσφαίρισης από το Euro είτε κάποιο μεγαλύτερο θέμα, όπως οι δανειακές συμβάσεις, τα Μνημόνια.

Στα θετικά αυτού του προκλητικά ανθελληνικού περιστατικού περιλαμβάνεται η σωστή αντιμετώπιση της υπόθεσης από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, που χαιρέτησε με ανακοίνωσή του τη στάση των κοριτσιών και η συνειδητοποίηση από πολλούς ότι οι αδιόρθωτα δόλιοι Σκοπιανοί δεν σταματούν τις διεκδικήσεις και η συναινετική εικόνα που προσπαθούν να περάσουν στα διεθνή ΜΜΕ είναι παραπλανητική.

Τίποτα δεν άλλαξε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα