Η Σύρος και η Νέα Υόρκη σε κόσμημα!

Η σχεδιάστρια Λίλιαν Συρίγου έρχεται στην Ελλάδα για να εκθέσει τις περίτεχνες δημιουργίες της από μπρούντζο και ασήμι Από τη
Γιώτα Βαζούρα

«Φέτος παρουσιάζω μπιζού με πόλεις που επισκέφτηκα, όπως το Ντένβερ και το Σαν Φρανσίσκο»

Τα κοσμήματά της σε παίρνουν από το χέρι και σε ταξιδεύουν στις ωραιότερες γειτονιές του κόσμου: Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Ρώμη, Ντένβερ, Μεξικό αλλά και στα σοκάκια της Μυκόνου, της Σύρου, της Σαντορίνης.

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια Λίλιαν Συρίγου στη νέα έκθεσή της, η οποία εγκαινιάζεται αύριο στο Πνευματικό Κέντρο της Ανω Σύρου, δεν θα μας δείξει μόνο τα «ταξιδιάρικα» κομμάτια της. Στην παρουσίαση με τίτλο «Geo Vol.2» θα δει κανείς ευφάνταστα κοσμήματα με γεωμετρικά σχέδια, καθώς και πολλές ακόμη δημιουργίες που αποδεικνύουν πως η φαντασία στα χέρια ενός καλλιτέχνη είναι το μεγαλύτερο όπλο του.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης, η σχεδιάστρια κοσμημάτων, η οποία τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στο Βερολίνο, μιλάει στη «δημοκρατία» για τα νέα σχέδιά της αλλά και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας δημιουργός που αποφασίζει να μετοικήσει. «Η έκθεση αυτή είναι κάτι σαν παράδοση στη Σύρο» μας εξηγεί η Λίλιαν Συρίγου. «Εχει ξεκινήσει, αν θυμάμαι καλά, από το 2011 και εκτός από ένα μικρό διάλειμμα δύο ετών, όταν πρωτομετακόμισα στο Βερολίνο, πραγματοποιείται αδιαλείπτως στο νησί. Φέτος παρουσιάζω κοσμήματα με γεωμετρικά σχέδια, αλλά και δημιουργίες που απεικονίζουν πόλεις που είχα επισκεφθεί την περσινή χρονιά, όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Ντένβερ, το Μέξικο Σίτι. Μάλιστα, επειδή κάποιοι πελάτες μου στο Βερολίνο δυσανασχετούσαν όταν δεν έβλεπαν τις δικές τους πόλεις, τους έβαλα πέρυσι να ψηφίσουν για το ποιες θα ήθελαν να είναι οι επόμενες που θα φτιάξω. Οι δύο δημοφιλέστερες που προέκυψαν από την ψηφοφορία αυτή ήταν η Νέα Υόρκη και η Ρώμη. Αυτές, λοιπόν, τις έφτιαξα και θα τις δει και το κοινό της Σύρου».

Ανάμεσα στις νέες δημιουργίες της Λίλιαν Συρίγου συγκαταλέγονται κολιέ που απεικονίζουν τα νησιά της Σαντορίνης και της Μυκόνου, αλλά και τα ευφάνταστα two-d (two dimension), δηλαδή δύο διαστάσεων σκουλαρίκια της, σε διαφορετικά σχέδια. «Κάποια από αυτά είχαν κάνει το ντεμπούτο τους την περσινή χρονιά, ενώ φέτος τα συνεχίζω σε πιο μεγάλη κλίμακα και τα παρουσιάζω και σε άλλα υλικά» μας λέει η σχεδιάστρια, η οποία χρησιμοποιεί κατά κόρον στα περίτεχνα έργα της μπρούντζο, ασήμι, αλλά και κορδόνια.

• INFO: Η έκθεση «Geo Vol.2» εγκαινιάζεται αύριο στο Πνευματικό Κέντρο της Ανω Σύρου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Αυγούστου. Ωρες λειτουργίας, από τις 19.00 έως και τις 24.00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.madebylilian.com.

«Βάση μου παραμένει η Γερμανία»

Αν και ζει στο Βερολίνο τα τελευταία πέντε χρόνια, η Λίλιαν Συρίγου δεν παραλείπει να επισκέπτεται τη γενέτειρά της, διοργανώνοντας ενδιαφέρουσες εκθέσεις. «Η βάση μου παραμένει η Γερμανία» μας λέει, συνεχίζοντας: «Τον προσεχή Φεβρουάριο μάλιστα θα πάω στο Μόναχο για να πάρω μέρος σε μια ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Στο Βερολίνο είναι ωραία και δύσκολα ταυτόχρονα. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις εκεί ως ελεύθερη επαγγελματίας, διότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω καταφέρει να “σταθώ” και η αλήθεια είναι πως πέρασα και εγώ μια μεγάλη κρίση, μετά την οποία άλλαξα τη δουλειά μου και επαναπροσδιορίστηκα ως καλλιτέχνις».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα