Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ • Παντού πρώτη!

Μια Κατερίνα Στεφανίδη από ατόφιο χρυσάφι! Μια παγκόσμια πρωταθλήτρια τόσο πειστική, που δεν χωρά καμία αμφιβολία.

Το Λονδίνο μετατράπηκε σε νέο τόπο θριάμβου για τη… Σούπερ Κατερίνα, η οποία χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε αυτό το πρωτάθλημα, το μετάλλιο που τόσο πολύ έλειπε από τη συλλογή της, πετυχαίνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 4,91. Συμπτωματικά, το κατέκτησε εις βάρος της ίδιας αθλήτριας όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, της Αμερικανίδας Σάντι Μόρις.

Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε υπομονή. Ξεκίνησε τα άλματά της από το 4,65, το οποίο πέρασε με την πρώτη. Οπως έπραξε και στο επόμενο όριο, το 4,75. Πρώτη το πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία η Σάντι Μόρις, ακολούθησε η Στεφανίδη. Με την ίδια άνεση.

Οσο και αν προσπάθησαν οι άλλες αθλήτριες, δεν τα κατάφεραν. Επτά αθλήτριες απέτυχαν να περάσουν το όριο που έθεσαν οι Στεφανίδη και Μόρις, αφήνοντας τον… στίβο για την αναμέτρηση των δύο.

Η τελική μάχη κρίθηκε στα 4,82. Η Στεφανίδη τα πέρασε με την πρώτη, η Μόρις όχι και προτίμησε να ρισκάρει, αποτυγχάνοντας στα 4,89. Τελικά, η Στεφανίδη δοκίμασε στα 4,91 προκειμένου να κάνει το πανελλήνιο ρεκόρ. Το χάλκινο μετάλλιο θα μοιραστούν οι Ρομπέιλις Πεϊνάδο και η Γιαρισλέι Σίλβα.

Στις υπόλοιπες χθεσινές ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισε μόνο η Ειρήνη Βασιλείου, η οποία προκρίθηκε στον σημερινό ημιτελικό των 400 μέτρων (23.00), τερματίζοντας δεύτερη στη σειρά της (52.61), πίσω από τη χρυσή ολυμπιονίκη του Λονδίνου Αλισον Φίλιξ!

Εκτός του ημιτελικού των 110 μέτρων μετ’ εμποδίων έμεινε ο Κώστας Δουβαλίδης, όπως και ο Εμμανουήλ Καραλής από τον τελικό του άλματος επί κοντώ. Αγωνίστηκε με… δανεικά κοντάρια (καθώς τα δικά του έσπασαν!), πέρασε το 5,45, όχι όμως και το όριο του 5,60. Τέλος, η Ουρανία Ρεμπούλη εγκατέλειψε τον μαραθώνιο Γυναικών στο 10ο χιλιόμετρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα