Ο Γαβρόγλου, που έβαλε στη λοταρία τη σημαία, δεν την υπηρέτησε

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τις βαρύγδουπες δηλώσεις του υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου -ο οποίος σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης για την… κλήρωση της σημαίας στα δημοτικά έλεγε πως όλοι οι Ελληνες πηγαίνουν στον στρατό και όχι μόνο οι άριστοι- και ο ίδιος διέψευσε τον εαυτό του προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης!

Ο υπουργός Παιδείας, όπως αποκάλυψε κυριακάτικη εφημερίδα, ήταν από αυτούς που δεν υπηρέτησαν τη σημαία, καθώς φέρεται ότι το 1971 είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 εκείνης της εποχής, πληρώνοντας ένα ποσό για να μη στρατευθεί επειδή βρισκόταν στο εξωτερικό για σπουδές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός, δεν αναφέρει λέξη για τη μη στράτευσή του, ενώ επιτίθεται στη Ν.Δ., αποδίδοντάς της πρόθεση «να συντηρήσει ένα πολεμικό κλίμα απίστευτων διαστάσεων από κοινού με το έντυπο συνώνυμο του κιτρινισμού. Οσο για τις προσωπικές επιθέσεις, τα είπε όλα ο Δαπόντες» αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου, υπενθυμίζοντας τη ρήση «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Αιχμές κατά του υπουργού Παιδείας περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Ν.Δ. να χαρακτηρίζει τον κ. Γαβρόγλου «αμετανόητο». Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο υπουργός Παιδείας, αντί να δώσει εξηγήσεις, επιτίθεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ για την ταμπακιέρα της θητείας του δεν αναφέρει λέξη. «Σημάδι ενοχής» καταλήγει η ανακοίνωση της Ν.Δ.

Για προκλητική απάντηση του κ. Γαβρόγλου κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ. Αν. Λοβέρδος, σημειώνοντας: «Είμαστε συνηθισμένοι από τους ανθρώπους ενός συγκεκριμένου χώρου, που συμβούλευαν κατά καιρούς όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, να μιλούν για κανόνες που αφορούν τους άλλους και όχι τους ίδιους… Λίγη συστολή δεν βλάπτει». 

Από την πλευρά του, το Ποτάμι, με έντονα ειρωνικό ύφος, χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας άλλον έναν «κλασικό ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». «Ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει ιδεολόγος αριστερός, αλλά με λεφτά εξαργύρωσε τις υποχρεώσεις του στην πατρίδα. Αλλος ένας κλασικός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» αναφέρει η ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα