Καύσωνας με 40άρια έως και την Παρασκευή

Σε κλοιό καύσωνα, με τον υδράργυρο να αγγίζει στα ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου, θα βρεθεί η χώρα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Οι «κόκκινες» θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας θα συνεχιστούν και τα μελτέμια στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, με αποτέλεσμα η ζέστη να γίνει αισθητή και στις νότιες και τις ανατολικές περιοχές.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο υδράργυρος θα φτάσει, σήμερα, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική το θερμόμετρο θα δείξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Και αύριο

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες (39-40 βαθμοί) θα επικρατήσουν αύριο σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Πελοποννήσου, της κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ίδιες συνθήκες φαίνεται ότι θα επικρατήσουν έως την Παρασκευή, με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες να δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα. Το Σάββατο αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ο Δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι από αύριο μέχρι και την Παρασκευή θα είναι ανοιχτές για όλες τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού έξι κλιματιζόμενες αίθουσες. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του Δήμου Αθηναίων 1595.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα