«Σμύρνη» και στη μικρή οθόνη

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Ηθεατρική επιτυχία «Σμύρνη μου αγαπημένη», που αγκαλιάστηκε από το θεατρόφιλο κοινό, αρχίζει γυρίσματα για τη μεγάλη οθόνη στις 21 Σεπτεμβρίου από τη Μυτιλήνη και από τα επιβλητικά αρχοντικά της (σαπωνοποιεία, ελαιοτριβεία, καπνεργοστάσια) που θυμίζουν την κοσμοπολίτικη πόλη της Μικράς Ασίας.

Η είδηση όμως είναι ότι, με το που θα βγει τον Φεβρουάριο του 2018 η ταινία εποχής στις κινηματογραφικές αίθουσες και θα κάνει την πορεία της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η Μιμή Ντενίση θα γυρίσει την ταινία σε μια μίνι τηλεοπτική σειρά επτά επεισοδίων.

Την αξιόλογη ηθοποιό και σκηνοθέτρια βρήκαμε στο εξοχικό της σπίτι στον Aγιο Θεολόγο, όπου κάνει οικογενειακές διακοπές και ετοιμάζει το μεγάλο κινηματογραφικό αλλά και τηλεοπτικό εγχείρημά της.

«Εδώ στη φύση και την ηρεμία οργανώνουμε μαζί με τον Γιώργο Αρβανίτη, τον στενό συνεργάτη του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την προετοιμασία του φιλμ “Σμύρνη μου αγαπημένη”. Θέλω να ζωντανέψω στην πόλη της Μυτιλήνης σκηνές από τη χρυσή εποχή της Σμύρνης αλλά και την καταστροφή της από τους Τούρκους, γιατί και με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσω αυτό το πανέμορφο νησί, το οποίο έχει πληγεί πρόσφατα από τον σεισμό, αλλά έχει γίνει και τόπος υποδοχής προσφύγων μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση» τονίζει με πολλή ευαισθησία στη «δημοκρατία» η Μιμή Ντενίση.

«Ιδανικό»

«Το λιμάνι της Μυτιλήνης κοσμείται με παλιά κτίρια, τα οποία θυμίζουν κάτι από τη Σμύρνη, και αποτελεί ιδανική τοποθεσία για το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων που θέλουμε να κάνουμε. Επίσης, η Μυτιλήνη είναι συνδεδεμένη με τη Σμύρνη, αφού σε αυτήν έφτασαν οι πρώτοι Ελληνες πρόσφυγες αμέσως μετά την καταστροφή της. Αν δεν κάνουμε κάτι εμείς οι Ελληνες για την αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας, ποιος θα κάνει; Γι’ αυτόν τον λόγο σκέφτομαι πολύ έντονα αυτήν την περίοδο, με το που θα ολοκληρώσει τον κύκλο της η κινηματογραφική ταινία, να παιχτεί και σε μορφή τηλεταινίας σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας το “Σμύρνη μου αγαπημένη”. Και με αυτόν τον τρόπο η νέα γενιά τηλεθεατών, πέρα από τη “Λωξάντρα”, τα “Ματωμένα χώματα”, θα έχει και μια άλλη άποψη για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το “Σμύρνη μου αγαπημένη” θα γίνει μια καταπληκτική τηλεοπτική σειρά. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν δύο μήνες, ενώ η παραγωγός εταιρία είναι η Tanweer» συμπληρώνει η ηθοποιός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αλκίνοου Μπουνιά στην εφημερίδα «Espresso», στο έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη» θα πρωταγωνιστήσουν σταρ του παγκόσμιου σινεμά, όπως ο σερ Ιαν Μακ Κέλεν, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ και η Ολυμπία Δουκάκη. Οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί θα δώσουν την αίγλη και το κύρος τους στην υπερπαραγωγή. Τελευταία προσθήκη στο καστ είναι ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Τέο Πένγκλις.

Η Μιμή τού πρότεινε τον ρόλο του Αμερικανού πρέσβη. Το σενάριο της ταινίας έχει γράψει η ίδια η Μ. Ντενίση σε συνεργασία με τον στενό φίλο της Μάρτιν Σέρμαν, ο οποίος είναι διακεκριμένος συγγραφέας και έχει συνεργαστεί με βραβευμένους σκηνοθέτες, όπως ο Στίβεν Φρίαρς και ο Φράνκο Τζεφιρέλι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα