Έφυγε από τη ζωή η Αρλέτα

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε την Τρίτη 8 Αυγούστου, η αγαπημένη καλλιτέχνις Αρλέτα.

Η Αρλέτα, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Ξεκίνησε τη δισκογραφική της καριέρα την δεκαετία του 1960, συμμετέχοντας στο λεγόμενο νέο κύμα της ελληνικής μουσικής. Στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα συνεργάστηκε με αρκετούς γνωστούς συνθέτες, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις, και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το 1981 ηχογράφησε τον πρώτο δίσκο με δικό της υλικό (Ένα Καπέλο με Τραγούδια). Το 1984 και το 1985 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τραγούδια που της έγραψαν ο συνθέτης Λάκης Παπαδόπουλος και η στιχουργός Μαριανίνα Κριεζή στους δίσκους Περίπου και Τσάι Γιασεμιού.

Κάποιες από τις επιτυχίες της είναι τα: “Μια Φορά Θυμάμαι”, “Τα Μικρά Παιδιά”, “Το Λέει Και Το Τραγούδι”, “Ο Λύκος”, “Το Τραγούδι Της Δραχμής”, “Καφενείο”, “Σερενάτα”, “Έρχεται Κρύο”, “Τσάι Γιασεμιού”, “Τα Ήσυχα Βράδυα”, “Batida de Coco”, “Μπαρ το Ναυάγιο”, “Λεωφορείο το 2”. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την Άνοιξη» με κείμενα, στίχους, σχέδια και ζωγραφιές της. (Εκδόσεις «Καστανιώτη»).

Η μουσική της έτυχε ιδιαίτερης επιτυχίας σε μπουάτ των Αθηνών.

Στις 11 Φεβρουαρίου του 2008, ελάχιστα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη της συναυλία στο Βόλο, λιποθύμησε καθώς υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο του Βόλου και οι γιατροί χαρακτήρισαν την κατάστασή της “σοβαρή”. Παρέμεινε στην εντατική του νοσοκομείου Βόλου σε καταστολή και σταθερή μα κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο κατάφερε να αναρρώσει.

Μετά από πολύμηνη νοσηλεία στην εντατική του Ευαγγελισμού, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο παράλληλα με έμφραγμα, κατέληξε στις 8 Αυγούστου του 2017.

Ακόμα κι αν φύγεις για το γύρο του κόσμου…

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσω facebook η Σάννυ Μπαλτζή.

Η μοναδική μας Αρλέτα έφυγε πριν λίγο ήρεμα και τρυφερά όπως έζησε. Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ερήμωσε ο κόσμος μας
“Ακόμα κι αν φύγεις
για το γύρο του κόσμου…
θα είμαστε πάντα μαζί
Και δε θα σου λείπω
γιατί θα ‘ναι η ψυχή μου
το τραγούδι της ερήμου
που θα σ’ ακολουθεί…”

“Αποχαιρετούμε σήμερα μια σπουδαία δημιουργό, έναν υπέροχο άνθρωπο. Τα τραγούδια σου θα μας συντροφεύουν πάντα. Καλό σου ταξίδι, Αρλέτα”, έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Με ένα tweet και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, αποχαιρέτησε την Αρλέτα.
“Τραγούδησε για τα παιδιά, τις ελπίδες και τα όνειρά μας. Kι αν έφυγε για τον γύρο του κόσμου, η #Αρλετα θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας”, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ. Λαζαρίδης.

news247.gr

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα