Έκοβαν αποδείξεις αλλά με… ανασφάλιστους

Χρυσό μετάλλιο στις… παραβάσεις διεκδικούν επάξια οι περιβόητες καντίνες της Χρυσής! Μετά τις φορολογικές παραβάσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να τους επιβληθεί προσωρινή αναστολή λειτουργίας πριν από λίγες εβδομάδες, οι καντίνες ξανάνοιξαν το περασμένο Σάββατο με προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου και αυτή τη φορά έκοβαν μεν νόμιμες αποδείξεις, αλλά απασχολούσαν αδήλωτους εργαζομένους!

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «ξαναχτύπησαν» στη νήσο Χρυσή (ή Γαϊδουρονήσι), απέναντι από την Ιεράπετρα, για να διαπιστώσουν αν ο ιδιοκτήτης συμμορφώθηκε μετά το λουκέτο που του επιβλήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, επειδή είχε εκδώσει δεκάδες χιλιάδες αποδείξεις-μαϊμού. Το κόλπο στηριζόταν στη χρησιμοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) μιας επιχείρησης εστίασης, η οποία βρισκόταν σε άλλη περιοχή και είχε κλείσει εδώ και χρόνια! Η δεύτερη έφοδος των στελεχών της ΑΑΔΕ έδειξε, λοιπόν, ότι αυτή τη φορά εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις, αλλά οι επτά εργαζόμενοι απασχολούνταν χωρίς να έχουν δηλωθεί. Η σοβαρότατη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας θα κοστίσει ακριβά στον ιδιοκτήτη των καντινών, καθώς ο σχετικός φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), που θα επιβάλει πρόστιμο 73.500 ευρώ, δηλαδή 10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο.

Τα συνεργεία της ΑΑΔΕ συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές και εντοπίζουν καθημερινά νέα προκλητικά κρούσματα φοροδιαφυγής. Μάλιστα, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που συστηματικά δεν έκοβαν αποδείξεις να αψηφούν το πρώτο 48ωρο λουκέτο το οποίο τους επιβλήθηκε. Ενδεικτικά, στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της περασμένης Κυριακής ότι καφέ-μπαρ, στο οποίο είχε επιβληθεί 48ωρη αναστολή λειτουργίας λόγω φορολογικών παραβάσεων, είχε ανοίξει ξανά, γιατί ο ιδιοκτήτης είχε παραβιάσει τη σφραγίδα. Αυτομάτως του επιβλήθηκε κλείσιμο για 10 ημέρες. Επίσης, στη Σάμο ιδιοκτήτρια εστιατορίου αντέδρασε, επειδή κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, παρουσία αστυνομικών, προχώρησε σε 48ωρη σφράγιση της επιχείρησής της για αποδείξεις που δεν έκοβε. Η ιδιοκτήτρια έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο και κατέληξε στο Αυτόφωρο, ενώ το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για 12 ημέρες.

Διήμερα λουκέτα έβαλαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φαστ φουντ που λειτουργούσε με τη μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise) στο Ηράκλειο Κρήτης, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη και σε καφέ-μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας.

Τέλος, φοροδιαφυγή… εν πλω διαπίστωσαν τα στελέχη της ΑΑΔΕ στην καντίνα πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή – Θάσος. Η καντίνα δεν έκοβε καμία απόδειξη και της επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς βάσει νόμου δεν μπορεί να μπει λουκέτο.

Μ.Ρ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα