«Πρώτη αγάπη και παντοτινή»

Από τη
Μαρία Ανδρέου

Ο Γιάννης Ζουγανέλης είναι ο καλλιτέχνης που έχει κάνει τις πρώτες σατιρικές εκπομπές στη μικρή οθόνη και μετά ακολούθησαν όλοι οι άλλοι. Eτσι η είδηση ότι από τη νέα σεζόν θα παρουσιάζει ένα καθημερινό δεκαπεντάλεπτο σατιρικό πρόγραμμα στην ΕΡΤ, το οποίο θα δίνει τη σκυτάλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 9 το βράδυ, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Ο πολυσχιδής δημιουργός θα σχολιάζει με σκετσάκια την επικαιρότητα και μάλιστα στα γυρίσματα θα συμμετέχουν και άλλοι ηθοποιοί. Η πρόταση ήδη θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς αυτό το lead in θα προσφέρει ικανοποιητική ώθηση στο δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο. Η πρόταση στον Γιάννη Ζουγανέλη έγινε από τον διευθυντή ενημέρωσης της ΕΡΤ Βασίλη Ταλαμάγκα.

Τον Γιάννη Ζουγανέλη τον βρήκαμε στο Ηράκλειο της Κρήτης κατά τη διάρκεια της μουσικής περιοδείας ανά την Ελλάδα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και την Παυλίνα Βουλγαράκη. «Η σχέση μου με την ΕΡΤ είναι μια σχέση χρόνων. Το 1984 παρουσίασα το “Γκράφιτι” στην ΕΡΤ1, το 1985 τα “Κουφώματα” στην ΕΡΤ2, που ήταν μια πρωτοποριακή σατιρική εκπομπή. Από το 1986 έως το 1988 ασχολήθηκα με όλα τα εορταστικά προγράμματα της ΕΡΤ, ενώ το 1989 αποφασίζω να γυρίσω το “Γύρω γύρω όλοι”, μια παιδική παραγωγή για την οποία μέχρι σήμερα λαμβάνω γράμματα από τα πιτσιρίκια που την είχαν παρακολουθήσει τότε» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο Γιάννης Ζουγανέλης και συμπληρώνει: «Η συνεργασία μου με τη δημόσια τηλεόραση συνεχίζεται το 2009 με την εκπομπή “Γιάννη μου το μαντίλι σου”, κατά την οποία φιλοξενούσα όλο το φάσμα των Ελλήνων καλλιτεχνών. Επίσης, φέτος είχα τη χαρά να δώσω μέσω δώδεκα επεισοδίων το βήμα στους μικρούς μας φίλους, με την εκπομπή “Στα παιδιά ο λόγος”. Την αγαπάω την ΕΡΤ».

Ο καλλιτέχνης θυμάται με νοσταλγία: «Δεν θα ξεχάσω ότι στα πρώτα μου βήματα ως μουσικός έγραψα τη μουσική για τις σειρές “Μεγάλος ξεσηκωμός”, “Συμβολαιογράφος”, “Αργώ”, “Αστροφεγγιά”. Ετσι, όταν μου πρότειναν αυτό το σατιρικό δεκαπεντάλεπτο, το χάρηκα γιατί θέλω τον κόσμο να τον κάνω να γελάσει και όχι να χαχανίσει. Θέλω, όμως, να τον κάνω να σκεφτεί αν έχει και κάποιες ευθύνες για την καθημερινότητά του, μιμούμενος πολλές από τις συμπεριφορές των Ελλήνων. Η ΕΡΤ μού δίνει την ελευθερία να σατιρίσω όλες τις μορφές εξουσίας, να αφουγκράζομαι την ανάγκη του κόσμου και να κάνω το δικό μου “ντου”» τονίζει ο Γιάννης Ζουγανέλης και υπογραμμίζει: «Αλλωστε πάνω στις σατιρικές μου εκπομπές περπάτησαν πολλοί παρουσιαστές της νέας γενιάς. Εδώ θα ήθελα να θυμίσω ότι για δύο χρόνια, από το 1995 έως το 1997, έδινα τη σκυτάλη στο δελτίο ειδήσεων του Mega με τη σατιρική παραγωγή “Ο δικός μας άνθρωπος”. Με την καλλιτεχνική ομάδα μου, λοιπόν, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο. Θα έχουμε ακόμη και εξωτερικά γυρίσματα. Οχι μόνο στούντιο, έτσι για να ξεφεύγει το μάτι του κόσμου. Και όλο θα γίνει με πολλή αγάπη και με οικονομική συνέπεια. Αυτή είναι, άλλωστε, η υποχρέωση των καλλιτεχνών».

Θέατρο – τραγούδι

Τον χειμώνα ο Γιάννης Ζουγανέλης θα είναι όμως ιδιαίτερα δραστήριος και θεατρικά και μουσικά, καθώς θα συνεργαστεί με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στην κωμωδία «Αταίριαστο ζευγάρι», που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Ζίνα, ενώ ετοιμάζει ένα ωραίο πρόγραμμα στη μουσική σκηνή «Ακτή» με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Δημήτρη Σταρόβα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα