Στήνουν γεωτρύπανα οι Τούρκοι

Η Αγκυρα τραβά το σκοινί! Εξήγγειλε ότι αρχίζει θαλάσσιες έρευνες έως το τέλος του έτους

Σάββας Καλεντερίδης: Οι πύραυλοι S-400, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και η στιγμή που τα στρατεύματα του Ερντογάν θα έρθουν αντιμέτωπα με αυτά των Αμερικανών

Η Θέση μας: Ο αισχρός λαϊκισμός και η… συνταξούλα

Διαβάστε επίσης:

►Βαρύτατες καταγγελίες για «Ευρώπη»

►Ο Φ. Μπόμπολας “άρπαξε” 800.000 ευρώ από το πρακτορείο Ευρώπη πριν την κατάρρευσή του

►Χαμός στον ΟΑΣΘ για τον πατέρα του Νίκου Παππά!

►Εις υγείαν των κορόιδων! Χρυσά ταξίδια του… κήρυκα της λιτότητας

►Νέο μήνυμα Καμμένου για το ντελίριο Βούτση!

►Φρένο στην επιστροφή φόρου λόγω του ΕΝΦΙΑ

►Ανάσα για επαγγελματίες

►Για καφέ μέσα σε τούνελ του ΟΣΕ

►Γονίδιο «μπλοκάρει» τη γήρανση του εγκεφάλου

Σχέδιο για «Αττίλα» και στο πετρέλαιο

Τουρκικές γεωτρήσεις και στη Μεσόγειο προανήγγειλε ο γαμπρός του Ερντογάν! Eni: Δουλειές στην Κύπρο από Νοέμβριο

Προκαλεί ξανά ο γαμπρός του Ερντογάν, υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, και απειλεί την Ελλάδα και την Κύπρο με γεωτρήσεις διόλου συμπτωματικά την ώρα που η ιταλική Εni ανακοίνωνε ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει να «τρυπάει» στο Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ και μαζί με την Total στο επίμαχο λόγω των τουρκικών παράνομων διεκδικήσεων Οικόπεδο 6. «Η Μεσόγειος δεν είναι μονοπώλιο κανενός» τόνισε ο 39χρονος, που περισσότερο παριστάνει τον υπουργό ελέω του Τούρκου προέδρου παρά είναι σχετικός με το αντικείμενό του και τα θέματα ενέργειας.

Επαναλαμβάνοντας στην ουσία όσα κατά καιρούς υποστηρίζουν ο πεθερός του και ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ για συνεκμετάλλευση των θαλάσσιων κοιτασμάτων, ο Αλμπαϊράκ, ο οποίος, σύμφωνα με αποκαλύψεις των WikiLeaks αλλά και από άλλα στοιχεία που έχουν προκύψει για τον βίο και την πολιτεία του, χρηματοδοτούσε το Ισλαμικό Κράτος κάνοντας με τους τζιχαντιστές λαθρεμπόριο πετρελαίου, έσπευσε να προαναγγείλει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις, εκτός της Μαύρης Θάλασσας, και στη Μεσόγειο. Χωρίς πάντως να διευκρινίσει σε ποια περιοχή της Μεσογείου θα γίνουν (αν γίνουν, βέβαια) αυτές οι γεωτρήσεις.

Ισχυρίστηκε πάντως ότι αυτό θα συμβεί έως το τέλος της χρονιάς και ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει δικό της γεωτρύπανο. Ανέφερε ακόμη πολύ γενικά ότι οι έρευνες θα εντατικοποιηθούν και, αν χρειαστεί, θα κάνουν γεωτρήσεις με άλλες χώρες. Ερώτημα είναι όμως ποιες χώρες εννοεί, δεδομένου ότι η Τουρκία παρουσιάζεται πλήρως απομονωμένη στον διεθνή ενεργειακό χάρτη και με πολύ κακές σχέσεις τόσο με την Αίγυπτο όσο και με το Ισραήλ.

«Θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί στις έρευνες και τις γεωτρήσεις» σημείωσε και με ύφος… χρυσοθήρα σχολίασε: «Θα δοκιμάσουμε την τύχη μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε αυτό». Υπενθυμίζεται ότι αυτός ο απίθανος τύπος, ανακοινώνοντας προ μηνών τη «νέα ενεργειακή πολιτική της Τουρκίας», είχε διαμηνύσει ότι θα βασίζεται καθαρά σε εσωτερικούς πόρους, θεωρώντας προφανώς τη Μεσόγειο ή τις γειτονικές ΑΟΖ… τουρκική θάλασσα.

Και μπλόκο στα σύνορα με τη Συρία

Μπλόκο στα σύνορά της με τη Συρία βάζει η Τουρκία για να περιορίσει τη διακίνηση αγαθών που δεν προορίζονται για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών στο πέρασμα Μπαμπ αλ-Χάουα, επειδή η συριακή πλευρά τελεί υπό τον έλεγχο μιας «τρομοκρατικής οργάνωσης», δήλωσε χθες ο υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Μπουλέντ Τουφενκτσί.

Τον περασμένο μήνα, η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, μια συμμαχία ανταρτών που αποτελείται κυρίως από μαχητές του πρώην παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, του Μετώπου Νούσρα, πήρε τον έλεγχο της συνοριακής περιοχής και του μεγαλύτερου μέρους της επαρχίας Ιντλίμπ, έπειτα από σφοδρές πολυήμερες μάχες με τον κύριο αντίπαλό της, την Αχραρ αλ-Σαμ.

Διαβάστε επίσης:

Σάββας Καλεντερίδης: ΟΙ S-400, Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΚΑΙ Η… ΣΑΝΓΚΑΗ

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα