Εφιάλτης και στην Καισαριανή

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν Φάρσαλα, Πρέβεζα, Πρέσπες, Ηλεία και Γορτυνία 

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν για ακόμη μία ημέρα χθες οι πυροσβέστες, καθώς πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως η Πρέβεζα, η Ηλεία, οι Πρέσπες, τα Φάρσαλα, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στο δάσος της Καισαριανής. Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα σε 12 ώρες χθες (06.00-18.00) 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 2 το μεσημέρι σε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση στο Αλσος Καισαριανής, πίσω από το Σκοπευτήριο, στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη. Σώμα 40 πυροσβεστών με 19 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εννέα υδροφόρες των κοντινών δήμων και της Περιφέρειας Αττικής έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία δυσκόλεψε τις πυροσβεστικές δυνάμεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Τελικά, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως οι δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο σε περίπτωση που υπάρξει αναζωπύρωση λόγω των ανέμων. Σημειώνεται ότι από καύτρες άρπαξαν φωτιά τέντες σπιτιών που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά, αλλά σβήστηκαν αμέσως χωρίς να προκληθούν ζημιές στα κτίρια.

Στο Δίλοφο

Σε εξέλιξη ήταν έως αργά χθες το βράδυ μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή στο Δίλοφο Φαρσάλων, από την οποία ωστόσο δεν κινδύνευσαν κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούσαν τουλάχιστον 40 πυροσβέστες και τέσσερα αεροσκάφη με ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου. Επίσης, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κάτω Μαζαράκι, στα σύνορα της Ηλείας με την Αχαΐα, σε δασικές εκτάσεις στο Βροντερό Πρεσπών, καθώς και στη Γορτυνία Αρκαδίας.

Υπό έλεγχο τέθηκε από την Πυροσβεστική η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη 1 το μεσημέρι στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας, στη Σκαμνούλα, η οποία απείλησε τον οικισμό, πέρασε μέσα από καλλιέργειες, ενώ έκαψε θερμοκήπια και ένα παλιό εργοστάσιο. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 15 οχήματα με 30 άνδρες και τρία Πετζετέλ, ενώ κινητοποιήθηκαν και οι κάτοικοι της περιοχής.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χθες στις 6 το πρωί η πυρκαγιά στην Κέα, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπέλια Αγρινίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα