Αρνήθηκαν οι εργαζόμενοι στην Υγεία την αξιολόγηση

Το 98% επέστρεψε λευκά τα δελτία

«Οχι» στην αξιολόγηση επιμένουν να λένε 50.000 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όπως άλλωστε είχαν κάνει και το 2014.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε 100 νοσοκομεία και προνοιακές μονάδες της χώρας επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα φύλλα αξιολόγησης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ.

Η συμμετοχή στην αποχή κατά της αξιολόγησης είναι της τάξης του 98%. «Μάλιστα, σε πολλά νοσοκομεία μοιράστηκαν και ξαναμοιράστηκαν πολλές φορές τα φύλλα αξιολόγησης στους υπαλλήλους, με απειλές και εκβιασμούς από τους διοικητές των νοσοκομείων, για να συμπληρωθούν» όπως αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ομοσπονδία και συμπληρώνει: «Mας αξιολογούν καθημερινά οι ασθενείς».

Οπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «δεν έχει καμφθεί σε κανέναν εργαζόμενο η αρνητική του στάση, παρόλο που απειλούν με πειθαρχικές διώξεις».

Τι φοβούνται

Σημειώνεται ότι η βαθμολογική αξιολόγηση των υπαλλήλων ξεκινά από το 1 (ακατάλληλος) έως το 100 (άριστος). Οπως εκτιμά η ΠΟΕΔΗΝ, με το ισχύον μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο, η αξιολόγηση είναι το κριτήριο εφαρμογής δυσμενών και μόνο μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών.
«Στην πρώτη αξιολόγηση, υπάλληλοι με 9,8 και 10 βρέθηκαν από καταργημένα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να καταλαμβάνουν οργανική θέση σε νοσοκομεία της Αττικής» αναφέρει η ομοσπονδία.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα