Εμφύλιος! Οι ιατρικοί σύλλογοι κατά Πανελληνίου

Στο στόχαστρο όλων ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Σε εμφύλιο τείνει να εξελιχθεί η μετωπική σύγκρουση των Ιατρικών Συλλόγων της Αθήνας (ΙΣΑ), της Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) και της Πάτρας (ΙΣΠ) με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), με αφορμή το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των ιατρικών συλλόγων.

Το προεδρείο του ΠΙΣ σημειώνει ότι το νομοθέτημα έχει εγκριθεί από τη γενική συνέλευση του συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ΙΣΑ. Ωστόσο το προεδρείο του ΙΣΑ εκτιμά ότι το σχέδιο νόμου οδηγεί σε υποβάθμιση και απαξίωση τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, με στόχο τη φίμωση και τον έλεγχό τους από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Τι λένε

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη: «Η εκχώρηση αρμοδιοτήτων των Ιατρικών Συλλόγων στον ΠΙΣ, όπως η έκδοση πιστοποιητικών, αποτελεί καταστατική εκτροπή, καθώς ο ΠΙΣ αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο, με μέλη συλλόγους».

Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Αθανάσιου Α. Εξαδάκτυλου: «Οι αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο περιορίζουν τον ρόλο των ιατρικών συλλόγων. Προ 15 ημερών, όταν οι σύλλογοι, που εκπροσωπούμε πάνω από 45.000 από τις 60.000 των ιατρών της χώρας, ζητήσαμε την απόσυρση του νόμου για την ΠΦΥ, ο πρόεδρος του ΠΙΣ στη Βουλή “εποίησε την νήσσαν”. Τώρα θα παραταθεί η θητεία του για έναν χρόνο».

Ιδιαίτερα επικριτική είναι και η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου στη χθεσινή ανακοίνωσή της: «Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον σκοταδισμού και δημοκρατικής αδιαφάνειας είναι επιτακτικό να μην επιτραπεί νομοθετικά η μετατροπή των Ι.Σ. σε διοικητικές “μαριονέτες”».

Ρ. Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα