«Ρεσιτάλ» ανικανότητας στον Πειραιά!

Τη χειρότερη περίοδο έκλεισαν τους δρόμους γύρω από το λιμάνι, για έργα τραμ και μετρό 

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση να μετατραπεί ο Δήμος Πειραιά σε ένα απέραντο… εργοτάξιο στην καρδιά του καλοκαιριού, την περίοδο δηλαδή που οι Αθηναίοι επισκέπτονται το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας κατά χιλιάδες, προκειμένου να απομακρυνθούν από το κλεινόν άστυ.
Κάθε πρωί, την ώρα που είναι προγραμματισμένα τα περισσότερα δρομολόγια των πλοίων, στους δρόμους που οδηγούν στις πύλες του λιμανιού προκαλείται ένα απίστευτο κυκλοφοριακό κομφούζιο, το οποίο γιγαντώνεται από τα έργα για το μετρό και το τραμ.

Μποτιλιάρισμα



Είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο ταξιδιώτες να χάνουν τα πλοία τους εξαιτίας του τεράστιου μποτιλιαρίσματος. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η Τροχαία ζητάει από τους αδειούχους που ταξιδεύουν με πλοίο από τον Πειραιά να βρίσκονται στο λιμάνι τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης.
Μεγάλη κίνηση καταγράφεται στη Γούναρη, στο ύψος του γηπέδου Καραϊσκάκη, λόγω των έργων που γίνονται σε ένα μεγάλο κομμάτι του οδοστρώματος. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα… χειρότερα έρχονται, καθώς για τον Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα με την οποία θα αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά θα προσεγγίζει το 100%.

100% πληρότητα στα πλοία, «πολιορκία» στα αεροδρόμια, κίνηση στις εθνικές οδούς

Σε εξέλιξη βρίσκεται η… μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου, οι οποίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα με κάθε τρόπο, προκειμένου να περάσουν λίγες μέρες ξεγνοιασιάς στα νησιά ή σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς. Στα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας δεν πέφτει… καρφίτσα, με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων κατά τις ώρες αιχμής, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στις εθνικές οδούς, όπου πάντως μέχρι χθες το βράδυ δεν παρατηρούνταν ιδιαίτερα προβλήματα ή καθυστερήσεις. 
Από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν χθες 26 πλοία, από τη Ραφήνα 18 και από το Λαύριο επτά, ενώ την περασμένη Πέμπτη περισσότεροι από 31.000 ταξιδιώτες επιβιβάστηκαν σε πλοία με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου. Σημειώνεται ότι για τα περισσότερα δρομολόγια των επόμενων ημερών έχουν απομείνει ελάχιστα εισιτήρια, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Αυξημένη είναι τις τελευταίες ώρες η κίνηση στους αυτοκινητόδρομους Κορίνθου – Πατρών, Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Πατρών – Πύργου και Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας – Σπάρτης, με περιπολικά της Τροχαίας να επιτηρούν συνεχώς το εθνικό οδικό δίκτυο, ώστε να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Ειδικά για εκείνους που ταξιδεύουν με πλοίο, η Τροχαία συστήνει να βρίσκονται στο λιμάνι επιβίβασης αρκετή ώρα πριν από τον απόπλου, ώστε να μη βρεθούν αντιμέτωποι με… δυσάρεστες εκπλήξεις λόγω μποτιλιαρίσματος.

Το αδιαχώρητο επικρατεί και στα αεροδρόμια όλης της χώρας, όπου, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καταγράφεται σχεδόν διψήφια αύξηση της επιβατικής κίνησης από τις αρχές του έτους έως τα τέλη Ιουλίου. Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των επιβατών που έφτασαν στα ελληνικά αεροδρόμια μέσα στο πρώτο επτάμηνο του έτους ανήλθε σε 31.084.480, αύξηση της τάξης του 9,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Την πρωτιά στον αριθμό επιβατών διατηρεί, όπως αναμενόταν, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας (2.555.138 άτομα) και ακολουθούν Ηράκλειο, Ρόδος, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα