Ποια παρέλαση;

Μόλις 56 μέρες (!) άντεξε ο Στανόγεβιτς στον ΠΑΟΚ. Τα ηνία στον Λουτσέσκου 

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Ηταν κάτι που σιγοψιθυριζόταν και από χθες είναι γεγονός! Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έπειτα από μόλις 56 ημέρες στον πάγκο του ΠΑΟΚ αποτελεί παρελθόν, αφού η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Σέρβο τεχνικό και την πρόσληψη του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον Ρουμάνο πρώην προπονητή της Ξάνθης να έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο 2+1 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικεφάλου του Βορρά έχει ως εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόφασή της για αλλαγή προπονητή. Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς είναι ένας καλός προπονητής, αλλά όχι αυτός που χρειάζεται η ομάδα στην παρούσα φάση. Σ' αυτήν την κοινή απόφαση κατέληξαν η διοίκηση και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την πλήρη ευθύνη, απόφαση που τελικά αποδέχτηκε ο ιδιοκτήτης. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η ιδανική λύση είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αναλαμβάνει από σήμερα. Γνωρίζει το πρωτάθλημα, ήταν εξαρχής στην κορυφή της λίστας των υποψηφίων με το τέλος της προηγούμενης σεζόν και έδειξε μεγάλο ενθουσιασμό να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στους υψηλότερους στόχους».

Το διαζύγιο

Ο Στανόγεβιτς απομακρύνθηκε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ λόγω της αδυναμίας του να προσαρμοστεί στις ανάγκες και στη φιλοσοφία της ομάδας, που θέλει το πρωτάθλημα και τίποτ' άλλο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Σέρβος προπονητής έδειχνε να αμφιβάλλει για τους υψηλούς στόχους που είχε θέσει η ΠΑΕ και για τους οποίους είχε συμφωνήσει προτού καν υπογράψει.

Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Λούμπος Μίχελ ήταν αυτός που πρότεινε την αντικατάσταση του Στανόγεβιτς, πρόταση η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή, με τον Ιβάν Σαββίδη να παίρνει τελικά την απόφαση να προχωρήσει σε αυτήν την αλλαγή.