Στην κορυφή του κόσμου!

Πόλο: Η Εθνική Νέων Ανδρών πήρε το χρυσό μετάλλιο με επική ανατροπή

Kανείς δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό. Κοίταξαν τους καλύτερους στα μάτια και επικράτησαν.

Τα… κιτάπια του υγρού στίβου κατέγραψαν πως μια χούφτα Ελληνόπουλα κατέκτησε την πρώτη θέση στον κόσμο! Η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών βρέθηκε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι στον πλανήτη του πόλο. Και όλα αυτά, στην τρόπον τινα Μέκκα του αθλήματος, το Βελιγράδι.
Ξεπέρασαν τη μεγάλη σχολή των Κροατών, ακόμη και αν για να κάμψουν την αντίστασή τους χρειάστηκε μια φοβερή ανατροπή (7-7 κανονική διάρκεια) και να αρπάξουν τη νίκη στη διαδικασία των πέναλτι (12-10).

Και όχι μόνο. Αφησε ξωπίσω της και άλλους… δασκάλους του αθλήματος, όπως τη Σερβία και την Ουγγαρία. Από την αρχή του τελικού η Κροατία φάνηκε ανώτερη. Αν θέλετε, περισσότερο κυνική. Τουλάχιστον στην αρχή. Η Ελλάδα αντέδρασε, όταν έμεινε πίσω στο σκορ με 5-2. Εφερε το σκορ στο «Χ» (6-6), έπειτα από μια σειρά καλών αμυνών και δείχνοντας τεράστιο πείσμα στην επίθεση.

Το παραλίγο χρυσό γκολ πέτυχε ο Νικολαΐδης. Στο ένα λεπτό που απέμενε ως την ολοκλήρωση του τελικού οι Κροάτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν και ενώ απέμενε μόνο ένα δευτερόλεπτο για τη λήξη. Το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε τελικά στα πέναλτι, όπου οι παίκτες της ελληνικής ομάδας αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι (5-3).

Τα γκολ της Ελλάδας σημείωσαν οι Παπαναστασίου, Γαρδίκας 2, Τρούλος, Μασμανίδης, Γκιουβέτσης, Νικολαΐδης.
Αυτά της Κροατίας οι Λάζιτς, Γκούριτς, Μπιλιάκα, Ντούζεβιτς, Ζόβιτς, Πέικοβιτς.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ελλάδα): 1-2, 1-2, 2-1, 3-2.

Στον δρόμο για την πρώτη συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το συγκρότημα του Τεό Λοράντου πέτυχε το… ακατόρθωτο. Τουλάχιστον προτού η μπάλα αγγίξει για πρώτη φορά το νερό της πισίνας. Επικράτησε με 9-8 της Σερβίας στον ημιτελικό και έτσι κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο απέναντι στους Κροάτες.

Στον μικρό τελικό το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στους Σέρβους (12-11).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα