Αναδίπλωση (με… μισόλογα) από Βούτση

Πώς προσπάθησε να «μαζέψει» τις αναφορές του περί «Ταλιμπάν»

Σε μια πρώτη, εμφανή αναδίπλωση αναφορικά με όσα είχε υποστηρίξει για «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας», για τη σημαία, τις παρελάσεις και την πρωινή προσευχή στα σχολεία προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Μετά τη γενικευμένη κοινωνική κατακραυγή και τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης, της θρησκευτικής ηγεσίας, ακόμα και του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, ο κ. Βούτσης επιχείρησε να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις που προκάλεσαν το κοινωνικό και θρησκευτικό αίσθημα, αναδιπλώθηκε κάνοντας λόγο για ζητήματα για τα οποία «θεωρείται αυτονόητη η προσέγγιση και -γιατί όχι;- η συνθετική επίλυσή τους». Κάνοντας ένα βήμα πίσω και εγκαταλείποντας μερικώς τη δογματική και ιδεοληπτική αντίληψη με την οποία είχε αντιμετωπίσει τα ευαίσθητα ζητήματα της Oρθοδοξίας και των εθνικών συμβόλων και συμβολισμών, ο Νίκος Βούτσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι κακό για τη δημοκρατία μας το να φτάνουν σε γενικότερα ιδεολογικά, θεωρητικά ή και προγραμματικά διακυβεύματα, με ισχυρές αντίθετες απόψεις των κομμάτων, οι σχετικές τρέχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις για μείζονα ζητήματα σαν αυτά». Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να «μαζέψει» τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο κ. Βούτσης σημειώνει ότι «αυτά που θα πρέπει να αποφεύγονται είναι ο διχαστικός λόγος, οι προσωπικές υβριστικές πιστοποιήσεις, αλλά και η ιδεοληπτική πρόσληψη θεμάτων».

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί το ότι μιλά για «διχαστικό λόγο» και «ιδεοληπτική πρόσληψη θεμάτων», παρακάμπτοντας προκλητικά το ότι οι δηλώσεις του περί Ορθοδοξίας και συμβόλων ήταν άκρως ιδεοληπτικές και διχαστικές.
Οσο για την αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου και προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι «η διαφορά απόψεων σε μια σειρά ζητημάτων με τους ΑΝ.ΕΛ. ήταν γνωστή και ορατή εξαρχής, χωρίς όμως επί δυόμισι χρόνια το εύρος των διαφωνιών να υπονομεύει καθοριστικά την κυβερνητική συνεργασία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα