«Λύστε το δημογραφικό με...μετανάστες»!

Τι κρύβει η έρευνα του γερμανικού ινστιτούτου που ξαφνικά «ευαισθητοποιήθηκε» για την υπογεννητικότητα

Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι» αποδεικνύονται οι... εταίροι μας στο Βερολίνο, που προτείνουν ανερυθρίαστα στην Αθήνα να ανοίξει διάπλατα τις πύλες της σε κάθε λογής μετανάστες, προκειμένου να καλύψει τη μείωση του πληθυσμού της, που είναι απόρροια της υπογεννητικότητας αλλά και της φυγής των νέων από τη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο του Βερολίνου για τον Πληθυσμό και την Ανάπτυξη για τη δημογραφική εξέλιξη στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτική για τη χώρα μας, προβλέποντας ότι από περίπου 10.800.000 το 2016 ο πληθυσμός της χώρας μας θα μειωθεί στα 9.900.000 ως το 2030 και στα 8.900.000 ως το 2050. Ωστόσο, όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη έρευνα είχε άλλο στόχο: Η έρευνα των Γερμανών υποστηρίζει γενικά και αόριστα ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης του πληθυσμού και στην Ελλάδα με επιδόματα και κίνητρα στα ζευγάρια ώστε να αποκτήσουν περισσότερα από ένα παιδιά.

Αυτό, όμως, έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις απαιτήσεις του Βερολίνου και των άλλων Ευρωπαίων εταίρων, που στα χρόνια της κρίσης πίεσαν -και πέτυχαν- μείωση των κοινωνικών δαπανών και ψαλίδισμα της χρηματοδότησης για κοινωνική πολιτική στη χώρα μας, φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τον πληθυσμό.

Το Ινστιτούτο του Βερολίνου, αν η λύση των κινήτρων δεν τελεσφορήσει, προτείνει μια άλλη, πονηρή λύση. Υποστηρίζουν, λοιπόν, αυτοί οι ερευνητές ότι, εφόσον η Ελλάδα αδυνατεί να αντιστρέψει τις αρνητικές συνέπειες της υπογεννητικότητας, με ορατό κίνδυνο μια νέα κατάρρευση του Ασφαλιστικού στο μέλλον, τότε η λύση είναι μία: Να... «συμπληρώσουμε» άμεσα τον πληθυσμό μας με μετανάστες, καθώς με δεδομένο ότι γεννάνε συνήθως περισσότερα παιδιά η συμβολή τους αναμένεται να είναι θετική τόσο στην αύξηση του πληθυσμού όσο και στη συγκράτηση της γήρανσης.

Η πρόταση αυτή βέβαια μόνο αθώα δεν είναι. Η αντίληψη των Γερμανών για την ενίσχυση και την αύξηση του πληθυσμού στη λίαν συντόμως γηραιά -κυριολεκτικά- ήπειρο σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει η Ευρώπη «ξέφραγο αμπέλι».
Η μαζική εισδοχή μεταναστών φανερώνει έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, που αντιμετωπίζεται ως ένας αριθμός σε ένα φύλλο excel.

Η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία αντιμετώπισαν έμπρακτα και αποτελεσματικά την υπογεννητικότητα με ενίσχυση των δαπανών για κοινωνική πολιτική και όχι με επικίνδυνα σχέδια εποικισμού, όπως αυτά που εξυφαίνουν στο Βερολίνο οι μυστικοσύμβουλοι της Μέρκελ και του Σόιμπλε.