Oι κατακτητές των αιθέρων!

Οι πιλότοι της Ομάδας Επίδειξης F-16 εμπνέουν με τη δράση τους

Κάνουν εναέριους ελιγμούς που κόβουν την ανάσα, πετυχαίνοντας χειρισμούς ακριβείας με μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, το αεροσκάφος F-16.

Ο λόγος για τους πιλότους που είναι μέλη του Προγράμματος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16, οι οποίοι όχι απλώς εντυπωσιάζουν με τις αεροπορικές επιδείξεις τους και λειτουργούν ως… διεθνείς πρεσβευτές της χώρας στο εξωτερικό, αλλά συχνά εμπνέουν με τα μηνύματα που στέλνουν από τους αιθέρες! Ο επισμηναγός Γιώργος Ανδρουλάκης, που διετέλεσε ιπτάμενος του Προγράμματος Επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 από το 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2015, μίλησε για την ιστορία, τη δημιουργία και την επιτυχία της ιδιαίτερα δημοφιλούς ομάδας.

«Η ιδέα της ομάδας υπήρχε από το 2000. Υπήρχε στο Αρχηγείο η άποψη ότι πρέπει να έρθει κοντά στους Ελληνες πολίτες το έργο της Πολεμικής Αεροπορίας και αποφασίστηκε ότι ο καλύτερος τρόπος για να προωθηθεί αυτό το έργο ήταν μέσω των αεροπορικών επιδείξεων» ανέφερε ο επισμηναγός. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει με τον ενθουσιασμό του την ομάδα και σπεύδει σε κάθε εκδήλωση στην οποία πραγματοποιείται επίδειξη.

«Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε μηνύματα, γιατί έτσι ήταν και στο αμερικανικό πρόγραμμα, με βάση το οποίο εκπαιδευτήκαμε. Δόθηκε πολύ μεγάλη δημοσιότητα, ειδικά σε κάποιες εκφράσεις, που όμως δεν ήταν κατευθυνόμενες, ήταν της στιγμής και ανάλογα με το γεγονός στο οποίο πηγαίναμε. Ενα απλό μήνυμα που θα μπορούσε κάποιος να μεταφέρει γινόταν πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που το άκουγαν και τους ανέβαζε το ηθικό» τόνισε.

Οι επιδείξεις, όπως συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης, αποτελούν μια καλή ευκαιρία για την Πολεμική Αεροπορία να δείξει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και «να έρθει πιο κοντά στον κόσμο, κατά κάποιον τρόπο, διαφημίζοντας το έργο της».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα