Πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

Απίστευτη τραγωδία για ζεύγος σε παραλία του Ρεθύμνου, όταν απειλήθηκαν από ξαφνικό κυματισμό δύο ανήλικα, που τελικά σώθηκαν

Μια ασύλληπτη τραγωδία συνέβη ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο σε παραλία στο Ρέθυμνο της Κρήτης, όταν ένα ζευγάρι, η 37χρονη Κατερίνα Καναβάκη και ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης, πνίγηκαν στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους.

Το περιστατικό συνέβη στην παραλία του Γεροποτάμου, στην οποία είχαν κατασκηνώσει για τρεις μέρες οι δύο γονείς με τα τέσσερα παιδιά τους, ηλικίας από 7 έως 14 ετών, τα οποία είχαν αποκτήσει από προηγούμενους γάμους.

Στις 9 το βράδυ

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, δύο από τα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, βούτηξαν στο νερό. Επειτα από λίγο, στη θάλασσα σηκώθηκαν κύματα λόγω των ισχυρών ανέμων με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να βγουν από το νερό. Οι γονείς, μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, έπεσαν στο νερό χωρίς δεύτερη σκέψη για να σώσουν τα παιδιά τους. Ομως, τελικά, λόγω της φουρτουνιασμένης θάλασσας δεν κατάφεραν να τα προσεγγίσουν, ενώ χάθηκαν και οι ίδιοι μέσα στα κύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος δεν γνώριζε καλό κολύμπι ενώ είχε ένα πρόβλημα στο γόνατό του που τον εμπόδιζε να κινηθεί. Ευτυχώς, τα παιδιά βγήκαν από το νερό σώα και αβλαβή με τις προσπάθειες των λουομένων και του ιδιοκτήτη μιας ταβέρνας που βρίσκεται στο σημείο.

Επειτα από αρκετή ώρα το Λιμενικό ανέσυρε από τη θάλασσα τους δύο γονείς χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η γυναίκα είχε ήδη φύγει από τη ζωή, ενώ ο άνδρας, ο οποίος έδειχνε σημεία ζωής, τελικά κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των ιατρών να τον επαναφέρουν. Τα ανήλικα παιδιά παραδόθηκαν από τους άνδρες του Λιμενικού σε συγγενείς του ζευγαριού, οι οποίοι θα τα ενημερώσουν, μετά τις συμβουλές παιδοψυχολόγων, για την απώλεια των γονιών τους.

Να σημειωθεί ότι η παραλία του Γεροποτάμου βρίσκεται σε έναν κλειστό κολπίσκο με βραχώδη όρια και δεν είναι οργανωμένη, οπότε δεν απαιτείται ναυαγοσώστης, ενώ η παραμονή του ζευγαριού με σκηνή ήταν παράνομη. καθώς στην παραλία δεν επιτρέπεται το κάμπινγκ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα