Σοκ! «Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα»

Η ολλανδική Δικαιοσύνη δεν βρήκε τιμωρία για γυρίσματα πορνοταινίας μέσα στο εξομολογητήριο εκκλησίας! 

Την πλάτη στην υπέρτατη προσβολή της θρησκευτικής πίστης γύρισε η… τυφλή ολλανδική Δικαιοσύνη, καθώς η Εισαγγελία της χώρας απέρριψε μήνυση που κατέθεσε εκκλησιαστικό συμβούλιο ναού της πόλης Τίλμπουργκ εναντίον δύο σταρ ταινιών πορνό, που δεν δίστασαν να γυρίσουν βίντεο με σκηνές άγριου σεξ μέσα στο εξομολογητήριο!

Με ποιο σκεπτικό; Οι ολλανδικές Αρχές παραδέχθηκαν μεν ότι το πορνογραφικό φιλμ «είναι προσβλητικό», ωστόσο δεν μπορούν οι παραγωγοί και οι πρωταγωνιστές του να τιμωρηθούν γι’ αυτό, καθώς στη χώρα της τουλίπας δεν υφίσταται πλέον νόμος περί βλασφημίας.
«Το βρίσκουμε προσβλητικό και ανευλαβές, αλλά κοιτάξαμε καλά τον ποινικό κώδικα και δεν βλέπουμε να προκύπτει ποινικό αδίκημα. Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα και δεν τίθεται θέμα παραβίασης ιδιωτικού χώρου» δήλωσε εκπρόσωπος της ολλανδικής Εισαγγελίας, η οποία κυνικά αποφάσισε να μη δώσει συνέχεια στην υπόθεση.

Ο ιερέας του καθολικού Ναού του Αγίου Ιωσήφ πατήρ Γιαν φαν Νοορβέγκεν εξέφρασε την απογοήτευσή του μετά την απόφαση, ενώ στην κυριακάτικη λειτουργία προχώρησε στον εξαγνισμό του ναού, ζητώντας συγγνώμη για τη βεβήλωσή του. Ολα αυτά την ώρα που άλλος εκκλησιαστικός αξιωματούχος δήλωνε χωρίς περιστροφές: «Υπάρχει κάτι σάπιο στο νομικό σύστημα της χώρας». Μετά τις εξελίξεις αυτές εναπόκειται πλέον στο εκκλησιαστικό συμβούλιο να πάει το θέμα στα αστικά δικαστήρια, πράγμα μάλλον απίθανο, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση δικαίωσης, αν και ένας ανώτερος εκκλησιαστικός αξιωματούχος, ο Χάρι ντε Σβαρτ, δήλωσε έκπληκτος με την απόφαση της Εισαγγελίας.

Το φιλμ προβλήθηκε στον ιστότοπο της Ολλανδέζας πορνοστάρ Kim Holland τον περασμένο Ιανουάριο. Η Holland ζήτησε συγγνώμη επισημαίνοντας ότι το βίντεο είχε γυρίσει εξωτερικός παραγωγός και ότι το απέσυρε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα