Νέα έργα με… νέον στην Τζια!

Η δημιουργός Τίνα Καραγεώργη μιλάει για την έκθεση στη Marina Keas Gallery: «Θέλω οι δημιουργίες μου να μιλούν με τον θεατή»

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Στο πολυεπίπεδο εικαστικό σύμπαν της συναντώνται η κεραμική, η ζωγραφική, τα κοσμήματα και οι σύνθετες εικαστικές κατασκευές. Με αυτή την πλούσια καλλιτεχνική σοδειά φθάνει στη Marina Keas Gallery στην Τζια η διακεκριμένη δημιουργός Τίνα Καραγεώργη για μια έκθεση που θα μας μυήσει στο πολυποίκιλο έργο της. Με αφορμή την παρουσίαση, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 21 Αυγούστου, η κυρία Καραγεώργη μιλάει για τις δημιουργίες της και για το πώς θέλει αυτές να αγγίξουν κατευθείαν τις ψυχές των θεατών.

«Η ιδιοκτήτρια της γκαλερί Κατερίνα Μαρούλη είδε τη δουλειά μου και ενώ είχε κλείσει την καλοκαιρινή σεζόν της αποφάσισε να βρει χώρο στην αίθουσα τέχνης και να φιλοξενήσει τα έργα μου. Πραγματικά είναι κάτι σημαντικό για μένα, γιατί μου έδειξε πως της άρεσε πολύ αυτό που κάνω» μας λέει η δημιουργός.
Στην ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση, η οποία διαδέχεται την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση της Δάφνης Αγγελίδου στην ίδια γκαλερί, η εικαστικός θα παρουσιάσει παλιά αλλά και καινούργια έργα.

«Στις ατομικές εκθέσεις μου θέλω να δείχνω πάντα νέα έργα μου. Δεν με ενδιαφέρει να παρουσιάζω υπολείμματα. Ετσι κι εδώ, αυτή η παρουσίαση θέλω να δείχνει όλη την πορεία μου, έτσι ώστε το κοινό που δεν με γνωρίζει να έχει την ευκαιρία να δει πού ακριβώς κινούμαι». Ο βασικός πυρήνας της έκθεσής της, που θα απολαύσουμε στο γραφικό Βουρκάρι της Κέας, περιστρέφεται γύρω από τη σειρά ζωγραφικών επιτοίχιων έργων στα οποία η Τίνα Καραγεώργη χρησιμοποιεί φώτα νέον.

«Το νέον στη δουλειά μου επιτελεί έναν συγκεκριμένο λόγο. Δεν το χρησιμοποιώ ως εύρημα, όπως άλλοι ομότεχνοί μου. Επειδή ασχολούμαι με τα πολλαπλά επίπεδα και τις διαφάνειες, το νέον προσθέτει ακόμη ένα βάθος και μου δίνει ένα επιπλέον φως σε αυτό που θέλω να κάνω. Μάλιστα, η σειρά αυτή που παρουσιάζω στην Τζια ενέχει και μια διασκεδαστική διάθεση, αφού μέσω των έργων ασκώ μια ελαφρά κριτική στο πώς βλέπω τον κόσμο. Για παράδειγμα, έχω φιλοτεχνήσει ένα έργο το οποίο λέγεται Καρυάτις και σε αυτό αποτυπώνεται τι είναι για μένα η Καρυάτιδα, κάνοντας και κάποιους συσχετισμούς σε όλο αυτό το οποίο ζήσαμε με την Αμφίπολη πριν από λίγα χρόνια» εξηγεί η Τίνα Καραγεώργη αποκαλύπτοντας πως δύο από αυτά τα έργα τα έχει αποκτήσει η Εθνική Τράπεζα.

Ακόμη στην γκαλερί θα μας παρουσιάσει κεραμικά, μεταλλικά γλυπτά αλλά και κάποια κοσμήματα, πάντα με τη δική της υπογραφή. «Με ενδιαφέρει τα έργα μου να συνδιαλέγονται με τον θεατή» εξηγεί. «Θέλω κάθε φορά που τα κοιτάζει να ανακαλύπτει νέα πράγματα ή να σκέφτεται κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι για μένα η ουσία και η λειτουργία της τέχνης. Να φυτεύει στον θεατή μια ιδέα, έναν σπόρο και μετά εκείνος να τον καλλιεργεί».

• Info: Η έκθεση της Τίνας Καραγεώργη θα εγκαινιαστεί στις 21 Αυγούστου στη Marina Keas Gallery, στο Βουρκάρι της Κέας, και θα διαρκέσει ως τις 10 Σεπτεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα