Απίστευτο έγκλημα στο «Orient Express»

Βανδάλισαν το ιστορικό βαγόνι για να κλέψουν τον χαλκό

Η πλούσια ιστορία του δεν στάθηκε εμπόδιο για τους αγνώστους που βανδάλισαν το βαγόνι-ρεστοράν του θρυλικού «Orient Express», αγγλικής κατασκευής, που χρονολογείται από το 1900 και βρίσκεται σταθμευμένο στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο βαγόνι αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού «Orient Express», που από το 1883 ταξίδευε από το Παρίσι ως την Κωνσταντινούπολη και ήταν το περιβόητο τρένο για το οποίο γυρίστηκαν εκατοντάδες ταινίες, ενώ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη συγγραφέα Αγκαθα Κρίστι.

Το βαγόνι, ύστερα από παραχώρηση του ΟΣΕ, είχε ανακαινιστεί από τους Φίλους του Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης και είχε εγκατασταθεί στον περίβολο του μουσείου. Ωστόσο, άγνωστοι εκμεταλλευόμενοι τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου του προξένησαν σημαντικές φθορές, ενώ έκλεψαν και χαλκό.
«Είναι η τρίτη φορά που έχουμε επίθεση στον χώρο μας μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Η πρώτη κλοπή ήταν στο κεντρικό κτίριο, στη συνέχεια στο κυλικείο και τώρα στο βαγόνι. Οι άγνωστοι μπήκαν μέσα και το έκαναν γης Μαδιάμ» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου των Φίλων του Σιδηροδρόμου Γιάννης Γιαννακούδης.

Οι δράστες ξήλωσαν ό,τι είχε σχέση με χαλκό, πήραν τα φωτιστικά, ως και τις λαμαρίνες.

Στο μουσείο τα τελευταία χρόνια υπήρχε φύλαξη, ωστόσο από τις αρχές του Ιανουαρίου οι φύλακες εγκαταστάθηκαν στη Διαλογή του ΟΣΕ και διεξάγουν περιπολίες.

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο λειτουργεί από το 2001 στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Πέρα από τα βαγόνια, υπάρχει σπάνια συλλογή αρχειακού υλικού, τηλεγράφων, στρατιωτικών στολών και άλλων αντικειμένων της ιστορίας του σιδηροδρόμου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα