«Classic Rock» στο Ηρώδειο

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μια «ηλεκτρισμένη» βραδιά 

Από τη
Γιώτα Φλώρου

Τα πιο γνωστά ροκ τραγούδια από συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Queen θα απολαύσει το κοινό της Αθήνας στις 22 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, σε μια «Classic Rock» συναυλία. Στη σκηνή του Ηρωδείου θα ανεβεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, ενώ ειδικά για τη συγκεκριμένη συναυλία εξασφαλίστηκε η σύμπραξή της με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Φιλαρμονική της Πράγας έχει παρουσιάσει το εν λόγω πρόγραμμα σε όλο τον κόσμο, πάντα σε σύμπραξη με μεγάλες ορχήστρες, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να σπάσει τα στερεότυπα, ώστε να εισχωρήσει και να ακουστεί η ροκ μουσική σε όλες τις μεγάλες όπερες της Ευρώπης.

Τη βραδιά της 22ας Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο θα «κονταροχτυπηθούν», σε ένα συναρπαστικό μείγμα ήχων, βιολιά και κοντραμπάσα, κλαρινέτα, τρομπόνια και φλάουτα, με ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσα και συνθεσάιζερ. Οι μουσικοί από τις δύο σημαντικές ορχήστρες θα ενωθούν με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ο καθένας από τους οποίους έχει το δικό του προσωπικό ύφος, για να αποδώσουν υπό τη μουσική διεύθυνση του μαέστρου, συνθέτη και ενορχηστρωτή Friedemann Riehle τις μεγαλύτερες επιτυχίες συγκροτημάτων, όπως οι Pink Floyd, Rolling Stones, Led Zeppelin, Queen, AC/DC, Deep Purple, Scorpions και Police.

Παράλληλα δεν θα λείψουν οι εμφανίσεις από σπουδαίους ροκ μουσικούς και τραγουδιστές, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους στίγμα στη βραδιά. Ενας από αυτούς είναι ο Steve Harley, δημιουργός και βασικός τραγουδιστής του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος της δεκαετίας του ’70 Cockney Rebel.

Να σημειωθεί ότι το βρετανικό συγκρότημα απέκτησε τον δικό του ξεχωριστό ήχο χάρη στο βιολί που αντικατέστησε την ηλεκτρική κιθάρα, ενώ το 1973 κυκλοφόρησε τον δίσκο «The Human Menagerie», που θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ροκ άλμπουμ της δεκαετίας. Από τα τραγούδια του δίσκου ξεχώρισαν αμέσως το «Hideaway» και το «Sebastian», που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, με την ελληνική απόδοση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τα οποία και θα ακουστούν στη συναυλία από τον Harley μαζί με δικά του αγαπημένα κομμάτια, όπως τα «Paint it Black» των Rolling Stones και «Stairway to Heaven» των Led Zeppelin.

Επίσης στο Ηρώδειο θα εμφανιστεί ο Frantisek Honig, ο ντράμερ που συνόδευε τον Αμερικανό καλλιτέχνη Frank Zappa στις εμφανίσεις του.

• Ιnfo: Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 21.00. Τιμές εισιτηρίων: Gold Vip 83€, Διακεκριμένη ζώνη 73€, Α’ Ζώνη 63€, Β’ Ζώνη 53€, Γ’ Ζώνη 43€, 28€, Φοιτητικά/Ανέργων 20€. Πληροφορίες:  210 7298930

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα