Ισότητα και ισονομία!

Με τη θριαμβευτική εκλογή του Βαγγέλη Γραμμένου στο τιμόνι της ΕΠΟ, το ελληνικό ποδόσφαιρο ελπίζει σε καλύτερες ημέρες

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Σε νέα εποχή μπήκε από χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο! Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Βαγγέλης Γραμμένος, με τη στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας έλαβε 48 ψήφους, έναντι μόλις 21 του Γιώργου Καλαντζή, ενώ υπήρχαν δύο λευκά.

Η ΕΠΟ αποκτά αιρετή διοίκηση πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν. Η νέα διοίκηση ουσιαστικά αναλαμβάνει άμεσα, αλλά τυπικά θα συγκροτηθεί σε σώμα την επόμενη εβδομάδα. Η Ελλάδα, πάντως, θα παραμείνει υπό την εποπτεία της FIFA, μέσω μιας τριμελούς επιτροπής που θα βρίσκεται στη χώρα μας και θα επιβλέπει αν όλα γίνονται βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών και κανονισμών.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψήφοι ήταν συνολικά 71 – οι 54 από τις ΕΠΣ, οι 16 από τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ και η μία από τη Φούτμπολ Λιγκ. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου είχε προδιαγραφεί λίγο νωρίτερα, με την έγκριση του καταστατικού, αφού το 49-19 υπέρ της έγκρισης δεν άφηνε περιθώρια στον Γ. Καλαντζή να ελπίζει ότι μπορεί να γυρίσει την κατάσταση.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή για την ακύρωση των εκλογών, ενώ εντύπωση προκάλεσε η αρνητική ψήφος Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού κατά τη διαδικασία έγκρισης των πρακτικών της καταστατικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ τον περασμένο Ιούνιο.
Πλέον, με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό ποδόσφαιρο γυρίζει οριστικά σελίδα, κλείνοντας μια και καλή την πόρτα στο σύστημα που το βάλτωσε σε όλα τα επίπεδα, το έφερε στην πλήρη ανυποληψία και λειτουργούσε -σχεδόν αποκλειστικά- υπέρ μόνο μιας συγκεκριμένης ομάδας.
Πάντως, ο Παναθηναϊκός, αντίθετα από τον Ολυμπιακό, δεν παρέστη καν στην ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου, δείχνοντας έτσι ότι τηρεί αποστάσεις από όλες τις πλευρές.

Λευκό ο ΠΑΟ

Το ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, έπραξε και στην ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της ΕΠΟ, ρίχνοντας λευκό ψηφοδέλτιο στην κάλπη, κάτι που σημαίνει ότι προτίμησε να μην ταχθεί ούτε στο πλευρό της παράταξης Γραμμένου ούτε όμως και σε εκείνο της παράταξης Καλαντζή!
Τέλος, αμέσως μετά την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, στις πρώτες δηλώσεις του, επεσήμανε την αλλαγή που θα επέλθει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εστιάζοντας στις αρχές της ισονομίας και της ισότητας.

«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τις ομάδες και τις ενώσεις που μας επέλεξαν με την ψήφο τους. Στις ομάδες που δεν μας τίμησαν αναφέρω ότι θα κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε να κάνουμε: Φέρνουμε ισότητα και ισονομία στο ποδόσφαιρο. Από τις πρώτες ημέρες είναι βέβαιο ότι θα δείξουμε την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε και η επόμενη ημέρα δεν θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη» τόνισε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Συμφωνία για τα τηλεοπτικά, πλέι οφ τέλος!

Η τελευταία αμφιβολία για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος κάμφθηκε, έστω και την τελευταία στιγμή. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας υπήρξε συμφωνία -έπειτα από αμοιβαίες υποχωρήσεις- για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία κατέχει η Nova. Η νέα συμφωνία ορίστηκε στα 30.000.000 ευρώ. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αφαίρεση των πλέι οφ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα