MEGA ψέμματα και προπαγάνδα

«Ελεγες on air ότι οι αγανακτισμένοι είναι μόνο 10.000  ενώ ήταν 100.000»

Αποκαλυπτήρια για τον ρόλο που έπαιζε το «μεγάλο κανάλι» παραποιώντας την αλήθεια

«Ξεκατίνιασμα» του πρώην διευθυντή ειδήσεων Χρ. Παναγιωτόπουλου με δημοσιογράφο έβγαλε όλα τα «άπλυτα» στη φόρα

Η Θέση μας: Οι… εντιμότατοι Μπόμπολας, Ψυχάρης

Διαβάστε επίσης:

►Φθινόπωρο οι δασικοί χάρτες στην Αν. Αττική

►Πληρωμές και με κάρτα (στο ΤΑXIS) για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

►Η Ηλεία στις φλόγες δέκα χρόνια μετά

►Από λάθος αριθμό σε λάθος… κατεύθυνση

►Με ρυθμούς χελώνας από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις!

►Ξέσπασμα του Ιωαννίνων κατά των Γερμανών

►Φοροδιαφυγή και… στη Σπιναλόγκα!

►Σχεδίαζαν μεγαλύτερο χτύπημα

Τα Megaλα ψέματα και η προπαγάνδα!

Τον βρόμικο ρόλο που έπαιζε το Mega στα χρόνια του Μνημονίου επιβεβαίωσαν τα «αλληλοκαρφώματα», που έκαναν μέσω του διαδικτύου ο πρώην διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega (για διάστημα 12 χρόνων) Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Mega Ιάσονας Πιπίνης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβεβαίωσαν αμφότεροι αυτό που ο κόσμος είχε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Δηλαδή ότι λειτουργούσαν παραποιώντας ή αποκρύπτοντας ειδήσεις ως ο μακρύς βραχίονας των πιστωτών, δημιουργώντας μέσω του δελτίου ειδήσεων fake news.

Εντύπωση και ερωτήματα προκαλεί πάντως ότι κανένα από τα θεσμικά όργανα δεν παρενέβη μετά τον απίστευτο διάλογο και τις αποκαλύψεις που έκαναν οι δύο πρώην συνεργάτες στο Mega. Τον χορό των ομολογιών είχε ξεκινήσει στο παρελθόν ο σχολιαστής και εκπομπάρχης του Mega Γιάννης Πρετεντέρης, που είχε αποκαλύψει ότι μαζί με άλλους δημοσιογράφους του σταθμού απέκρυπταν στοιχεία για το ελληνικό χρέος.

«Ολοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι (το χρέος) δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν “μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό”. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε “όχι, δεν είναι!”» είχε παραδεχτεί ανερυθρίαστα ο Πρετεντέρης σε συνέντευξή του.

Αποκαλύψεις

Παρόμοιες αποκαλύψεις είχε κάνει και η σημερινή ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και τότε δημοσιογράφος του σταθμού Μαρία Σπυράκη, που παραδέχτηκε ότι γνώριζε πληροφορίες για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, τις οποίες είχε αποκρύψει.

«Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά, διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο μαξιλάρι μου» είχε δηλώσει η Μαρία Σπυράκη, δείχνοντας ότι είχε μπερδέψει τους ρόλους της. Αυτά όμως που αποκαλύφθηκαν στον απίστευτο διάλογο στο twitter που είχε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος με τον για χρόνια υφιστάμενό του στο… μεγάλο κανάλι δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο.

Κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσής του με τον Ιάσονα Πιπίνη, το site aixmi καταγγέλλει ότι o δημοσιογράφος παρουσίαζε 10.000 τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, όταν ο αριθμός τους ξεπερνούσε τους 100.000, αλλά και λάθη (;) στην κάλυψη της υπόθεσης Χριστοφοράκου, για τον οποίο ισχυριζόταν ότι οι Γερμανοί τον στέλνουν στην Αθήνα!

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το πρώην νούμερο «1» του σταθμού, απευθυνόμενος στον Πιπίνη, «σε κράτησα και λούστηκε το κανάλι και εγώ προσωπικά τις αθλιότητές σου. Και παριστάνεις τον δημοσιογράφο και τον τιμητή, νούμερο». Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του δημοσιογράφου: «Τελικά όμως εσένα έδιωξαν με τις κλοτσιές. Απαξίωσες το MEGA μετατρέποντάς το σε ΥΕΝΕΔ και έχεις το θράσος να κατηγορείς εμένα».

Ο ίδιος ο Χρ. Παναγιωτόπουλος υποστηρίζει ότι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις τα «λάθη» αυτά διορθώθηκαν σε επόμενα δελτία ή και την… επόμενη ημέρα. Οι αρχικές ισχυρές εντυπώσεις όμως είχαν ήδη δημιουργηθεί, ενώ πέραν τούτου επιβεβαιώνεται το πώς λειτουργούσε το megaλο κανάλι…
To aixmi.gr συνέχισε επίσης αναφερόμενο στον Πιπίνη, χαρακτηρίζοντάς τον «πυροβολημένο αγωνιστή της επαναστάσεως», ενώ σε άλλο σημείο δηλώνει ότι υπήρξαν παρεμβάσεις ατόμων, που δεν κατονομάζει, προκειμένου να μην απολυθεί από τον σταθμό.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα