«Eφυγε» σε ηλικία 91 ετών ο σπουδαίος Τζέρι Λιούις

Εχασε τη μάχη με τη μυϊκή δυστροφία

Μεσουράνησε τη δεκαετία του 1950 μαζί με τον Ντιν Μάρτιν, με τον οποίο αποτελούσαν ένα ανεπανάληπτο κωμικό δίδυμο. Πρωταγωνίστησε, αλλά και σκηνοθέτησε ταινίες-σταθμούς, όπως το «Bellboy» και το «The nutty professor».

Βραβεύτηκε τόσες φορές, που και ο ίδιος θα δυσκολευόταν να απαριθμήσει, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας μέχρι την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών, και έχει δύο αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας.

Ο Τζέρι Λιούις, του οποίου η δημιουργικότητα θα μείνει στην Ιστορία, πέθανε χθες, Κυριακή, σε ηλικία 91 ετών. Ο Λιούις, που γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1926 στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι ως Τζόζεφ Λέβιτς, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη.
Φεστιβάλ στη γηραιά ήπειρο του χάρισαν οκτώ φορές το βραβείο καλύτερου σκηνοθέτη, ενώ σπουδαίοι κινηματογραφιστές, όπως οι Ζαν Λικ Γκοντάρ και Φρανσουά Τριφό, τον αποθέωναν.

Οι επιρροές από την οικογένειά του -Ρωσοεβραίοι εμιγκρέδες- ήταν εμφανείς στο έργο του. Από την ηλικία των πέντε ετών, ο Τζόζεφ ανέβαινε στη σκηνή των καμπαρέ όπου εμφανίζονταν και έκανε το κοινό να ξεκαρδίζεται με τις μιμήσεις και τις φάρσες του.

Στα 15 του παράτησε το σχολείο και κυνήγησε το όνειρό του. Το «αιώνιο» πειραχτήρι ηττήθηκε έπειτα από χρόνια μάχης με τη μυϊκή δυστροφία, όμως το γέλιο που χάρισε επί επτά δεκαετίες θα τον συνοδεύει στο διηνεκές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα