Η «βασίλισσα του βιολιού» στο Ηρώδειο

Στις 5 Οκτωβρίου η Βανέσα Μέι έρχεται στην Αθήνα για μία συναυλία με κλασική μουσική, αναμειγμένη με ποπ και ινδικά τραγούδια

Από τη
Γιώτα Φλώρου

Με κομμάτια κλασικών συνθετών αλλά και εναλλακτικά ακούσματα, όπως ποπ και ινδικής μουσικής, θα ταξιδέψει το ελληνικό κοινό στις 5 Οκτωβρίου η «βασίλισσα του βιολιού» Βανέσα Μέι, η οποία έρχεται στη χώρα μας για μια μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Ηρωδείου.

Με όπλα τις εξαιρετικές ικανότητές της, οι οποίες «εκτοξεύονται» μέσα από το μοναδικό ηλεκτρικό βιολί της, και τις δυνατές ενορχηστρώσεις η (γεννημένη στη Σιγκαπούρη και μάλιστα την ίδια ημέρα με τον καλύτερο βιολιστή όλων των εποχών Νικολό Παγκανίνι) Βανέσα Μέι θα δημιουργήσει μια μαγική ατμόσφαιρα στον ιδιαίτερο χώρο του Ηρωδείου. Με συμμάχους την ορχήστρα, τους μουσικούς και τους έμπειρους τεχνικούς θα μαγνητίσει τους θεατές με μελωδίες των κλασικών Μπαχ, Μπετόβεν, Μπραμς και Βιβάλντι, ενώ δεν θα λείψουν κομμάτια τάνγκο, ινδικής μουσικής, ποπ τραγούδια, μελωδίες του συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου αλλά και σπουδαίες μπαλάντες. Με μια πορεία πολλών ετών που ισορροπεί ανάμεσα στο κλασικό και το ποπ ρεπερτόριο, πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 10.000.000 αλλά και πολλά βραβεία, δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η Βανέσα Μέι γεννήθηκε για να υπηρετεί τη μουσική.

Μαθαίνει βιολί ήδη από την ηλικία των πέντε ετών, στα 10 δίνει το πρώτο κονσέρτο της με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και έναν χρόνο αργότερα γίνεται δεκτή στο Royal College of Music, ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατακτά ακόμη και μία θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, καθώς σε ηλικία 13 ετών γίνεται η νεότερη βιολονίστα που ηχογράφησε τα κοντσέρτα του Μπετόβεν και του Τσαϊκόφσκι.

Προσωπικό ύφος

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Βρετανή μουσικός είναι η πρώτη που δημιούργησε ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο κράμα μουσικής που συνδυάζει αριστοτεχνικά την κλασική και την ποπ μουσική. Αυτό το προσωπικό ύφος έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό με την κυκλοφορία του άλμπουμ της «The Violin Player» το 1995. Γρήγορα, ο ήχος του βιολιού αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, ενώ η ίδια είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με δημοφιλείς ποπ καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Τζάνετ Τζάκσον και ο Πρινς.

• Info: Η συναυλία της Βανέσα Μέι θα δοθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 21.00. Προπώληση εισιτηρίων: Στα Public, στο εκδοτήριο της Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), τηλεφωνικά στο 210-7234567, ηλεκτρονικά στα www.ticketservices.gr και www.tickets.public.gr.
Τιμές εισιτηρίων: Ανω διάζωμα 45 ευρώ (αρχική φάση προπώλησης), 50 ευρώ (τελική φάση προπώλησης), γ’ ζώνη 70 ευρώ, β’ ζώνη 90 ευρώ, α’ ζώνη 120 ευρώ, διακεκριμένη ζώνη 150 ευρώ, ΑμεΑ 30 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα