Μυστήριο με την επίσκεψη Λαγκάρντ στην Αθήνα

Μυστήριο επικρατεί γύρω από την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα.

Χθες κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι η κυρία Λαγκάρντ θα κάνει το ταξίδι στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου, αποδεχόμενη πρόσκληση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, χθες, είχαν γίνει προφορικές συνεννοήσεις με το γραφείο της κυρίας Λαγκάρντ, με αντικείμενο ενδεχόμενη επίσκεψή της στην Αθήνα πριν από ενάμιση μήνα, χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί οι λεπτομέρειες.

Σημείωναν δε ότι ο κ. Παυλόπουλος δεν έχει απευθύνει επίσημη πρόσκληση στην κυρία Λαγκάρντ και ότι με βάση το πρωτόκολλο επίσημη πρόσκληση προς την επικεφαλής του ΔΝΤ μπορεί να απευθύνει μόνο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον οποίο και παρέπεμπαν.

Από τη δική τους πλευρά, πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ειδοποίηση προς το υπουργείο, ενώ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια προετοιμασίας για ενδεχόμενη επίσκεψη της Κριστίν Λαγκάρντ στην Αθήνα.

Πάντως, παράγοντες του ΔΝΤ σημείωναν χθες ότι η σχεδιαζόμενη επίσκεψη Λαγκάρντ στην Αθήνα πιθανώς θα πραγματοποιηθεί μετά τις γερμανικές εκλογές και «θα είναι χρήσιμη στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις προθέσεις του Ταμείου όσον αφορά τον τρόπο παραμονής του στο ελληνικό πρόγραμμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα