Ναυτική τραγωδία με ελληνικό τάνκερ

Στον εφοπλιστή Χάρη Βαφειά ανήκει το πλοίο που εμβόλισε αντιτορπιλικό  των ΗΠΑ στο Στενό της Σιγκαπούρης

Στον στόλο του γνωστού εφοπλιστή Χάρη Βαφειά ανήκει το δεξαμενόπλοιο που συγκρούστηκε χτες ανοιχτά των ακτών της Σιγκαπούρης με αμερικανικό πολεμικό πλοίο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε Αμερικανοί ναύτες και να αγνοούνται άλλοι δέκα. Το αντιτορπιλικό «USS John S. McCain» κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο «Alnic MC» της ναυτιλιακής εταιρίας Stealth Maritime Corporation, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Βαφειά.

«Η Stealth Maritime Corporation μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το δεξαμενόπλοιο “Alnic MC” (IMO: 9396725 σημαία Λιβερίας) ενεπλάκη σε σύγκρουση με το σκάφος του αμερικανικού ναυτικού “USS John S. McCain” στα ανοιχτά των ακτών της Σιγκαπούρης» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία, η οποία εδρεύει στην Αθήνα.

«Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, το “Alnic MC” υπέστη ζημιές στην πρωραία δεξαμενή ζυγοστάθμισης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος και δεν αναφέρθηκε μόλυνση στο στενό της Σιγκαπούρης. Το σκάφος μεταφέρεται τώρα σε ασφαλές λιμάνι για να γίνει περαιτέρω αξιολόγηση» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η εταιρία, που τόνισε ότι συνεργάζεται με τις λιμενικές Αρχές της Σιγκαπούρης για τις έρευνες, όπως επίσης και με τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες των αγνοούμενων ναυτών του αμερικανικού ναυτικού και ελπίζουμε ότι οι τραυματίες θα έχουν μια ταχεία και πλήρη ανάρρωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου δύο μήνες στην ίδια θαλάσσια περιοχή είχε σημειωθεί ναυτική τραγωδία, στην οποία είχε εμπλακεί και πάλι πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ. Επρόκειτο για το αντιτορπιλικό «USS Fitzgerald», το οποίο σχεδόν βυθίστηκε μετά τη σύγκρουσή του με ένα υπό φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Από τη σύγκρουση είχαν σκοτωθεί επτά Αμερικανοί ναύτες. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ «καρατόμησε» τον κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου, καθώς και άλλους αξιωματούχους, χρεώνοντάς τους «ανεπάρκεια και έλλειψη ετοιμότητας». Τα «USS Fitzgerald» και «USS John S. McCain» ανήκουν στον έβδομο στόλο των ΗΠΑ, που ελλιμενίζεται στην Ιαπωνία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα