«Τούρκοι απειλούν τη γυναίκα μου» λέει ο Γερμανός ΥΠΕΞ!

Απίστευτη τακτική των πρακτόρων του «σουλτάνου» στη Γερμανία

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Καλά κρατεί το διπλωματικό μπρα ντε φερ μεταξύ Βερολίνου και Αγκυρας, στον απόηχο του οποίου ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν σήμανε την αλλαγή στάσης της Κομισιόν απέναντι στην Τουρκία και ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ανήσυχος για την αυξανόμενη τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζεται κλιμακούμενη, καθώς ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας αποκάλυψε χθες πως η σύζυγός του Ανκε δέχεται προσωπικές απειλές από υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου. Η «Bild» ανέφερε πως το διάστημα που ο Γερμανός ΥΠΕΞ ασκεί δριμεία κριτική στον Ερντογάν άγνωστοι αφήνουν απειλητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του οδοντιατρείου της συζύγου του.

Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, και ο ίδιος ο Ερντογάν εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του Γκάμπριελ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ποιος είστε εσείς για να απευθύνεστε στον πρόεδρο της Τουρκίας; Να γνωρίζετε τα όριά σας!»
«Οταν ο αρχηγός ενός κράτους αρχίζει προσωπικές επιθέσεις, υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε προσωπικές παρενοχλήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκάμπριελ.

Στήριξη

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία της στήριξης από πλευράς της Ευρώπης προς τη «δημοκρατικά σκεπτόμενη πλειονότητα των Τούρκων που δεν στηρίζει τον Ερντογάν». Εξέφρασε την άποψη πως πολλοί Τούρκοι βασίζονται στην Ευρώπη και τη Γερμανία για στήριξη και στάθηκε με επιφύλαξη μπροστά στο ενδεχόμενο κυρώσεων εις βάρος της Αγκυρας.

Αλλαγή στάσης από μέρους της Κομισιόν απέναντι στην Τουρκία κατέδειξαν και οι δηλώσεις του Γιοχάνες Χαν στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung». «Είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας που αναγκάζει την Ε.Ε. να αλλάξει στάση» είπε, τονίζοντας την ανάγκη να συζητηθούν μεταξύ των χωρών-μελών της Ενωσης οι επιπτώσεις των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας, καθώς «το να αποφεύγουμε το ζήτημα δεν αποτελεί πολιτική στρατηγική». Την ίδια ώρα δημοσκόπηση της «Die Welt» δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Ανήσυχος φαίνεται και ο Σεμπάστιαν Κουρτς για την αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας στην περιοχή των Βαλκανίων. Οπως δήλωσε στη «Handelsblatt», «στο Σεράγεβο και στην Πρίστινα οι γυναίκες πληρώνονται για να φορούν μπούρκα δημοσίως. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε άπραγοι».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα