Υπογράφηκε η σύμβαση για τους S-400, λένε οι Ρώσοι

Δύο μήνες μετά την είδηση πως η Ρωσία ετοιμάζεται να πουλήσει πυραυλικά συστήματα S-400 στην Τουρκία, ο ρωσικός κολοσσός αμυντικών συστημάτων Rosoboronexport ανακοίνωσε χθες πως υπογράφηκε η σύμβαση για την πώληση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πότε θα τεθεί σε ισχύ.

Ο Αλεξέι Μίκεεβ, γενικός διευθυντής της εταιρίας, έκανε τη σχετική ανακοίνωση μιλώντας σε δημοσιογράφους και επισημαίνοντας:

«Οι εργασίες συνεχίζονται καθώς παραμένουν τεχνικά ζητήματα». Υπενθυμίζεται πως ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ είχε εξηγήσει πως η Μόσχα και η Αγκυρα βρίσκονται σε συζητήσεις, καθώς η Τουρκία θα λάβει από τη Ρωσία υπό μορφή δανείου ένα μέρος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει για την αγορά των συστημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ΗΠΑ αντιμετώπισαν από την αρχή με ανησυχία το ενδεχόμενο της αγοράς των ρωσικών S-400 από την Αγκυρα. «Μια απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα συνιστούσε αιτία ανησυχίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες» είχε δηλώσει ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ από το βήμα του φόρουμ για την Ασφάλεια στο Ασπεν του Κολοράντο. Ο Ερντογάν είχε απαντήσει πως «κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα για την ασφάλειά της» και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για «εκνευρισμό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα