Δάκρυα στην «αυλαία» της Ζωής Λάσκαρη

Λυκουρέζος: «Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι και θα παραμείνει ζωντανό»

Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου Ζωή Λάσκαρη, η οποία έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 73 ετών.

Από νωρίς χθες το μεσημέρι, οι δρόμοι γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι, όπου θα ψαλλόταν η εξόδιος ακουλουθία, παρέμεναν κλειστοί, καθώς πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να πει το ύστατο «χαίρε» στη σημαντική ηθοποιό. Οπως ήταν φυσικό, η οικογένεια της Ζωής Λάσκαρη, ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος, οι δύο κόρες της Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και Μάρθα Κουτουμάνου και η εγγονή της Ζένια Μπονάτσου ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στον ιερό ναό, εμφανώς συντετριμμένοι από την ξαφνική απώλεια.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε προσωπικά τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, μεταξύ των οποίων οι Νόνικα Γαληνέα, Βέρα Κρούσκα, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Φαίδων Γεωργίτσης, Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Βογιατζής, Αννα Φόνσου, Ελενα Ακρίτα, καθώς και πολιτικοί όπως ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Πάντα με συγχωρούσες. Σε ευχαριστώ για όλα. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι και θα παραμείνει ζωντανό και φωτεινό, όπως ήθελες». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια αποχαιρέτησε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος την επί 41 χρόνια σύζυγό του, τη «Ζουζού» του, όπως την αποκαλούσε χαϊδευτικά. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, το κατάλευκο φέρετρο με τη σορό της ηθοποιού, μέσα στα χειροκροτήματα φίλων, γνωστών αλλά και του απλού κόσμου που φώναζε «αθάνατη», μεταφέρθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Λίγο πριν την αποχαιρετήσει για πάντα, στον τάφο της οικογένειάς του, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος έδωσε στη Ζωή Λάσκαρη ένα τελευταίο φιλί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα