Διπλή «πρόβα» εν όψει της ΔΕΘ

Γαβρόγλου – Αχτσιόγλου είδε χθες ο Αλ. Τσίπρας, ενώ οι μαθητές αγωνιούν για τις πανελλαδικές

Ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε από προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις διακοπές του και χθες έπιασε δουλειά, καθώς είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και με τους υπουργούς Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να είναι έτοιμος στη ΔΕΘ να ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των πανελλήνιων εξετάσεων και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα τεχνολογικά ιδρύματα. Το ζήτημα ενδιαφέρει περίπου 130.000 17άρηδες (και τις οικογένειές τους) οι οποίοι -θυμίζουμε- έχουν πλέον δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές.

Το υπουργείο Παιδείας διέψευσε, πάντως, δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες (μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου) που αναφέρονταν σε κατάργηση των πανελλαδικών εντός τριετίας, τονίζοντας ότι οι «αλλαγές δεν θα γίνουν αιφνιδιαστικά».
Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και βιβλία και ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα από το ζήτημα που ανέκυψε με την κατάργηση του νόμου για τους σχολικούς διευθυντές τον περασμένο Απρίλιο (είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας).

Το υπουργείο δηλώνει ότι 7.500 διευθυντές (από 10.000 υποψηφίους) βρίσκονται ήδη στα σχολεία τους από την 1η Αυγούστου.

Από την Εφη Αχτσιόγλου ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα αφορά ρυθμίσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση, την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και ρυθμίσεις ισχυροποίησης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Οπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» στο φύλλο του Σαββάτου 19 Αυγούστου, ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που φέρνει η υπουργός με απαίτηση των δανειστών βάζει ουσιαστικά τέλος… στις απεργίες, καθώς θα απαιτείται απαρτία 51% για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων από τα σωματεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα