Ελεύθερος ο Ανδρέας Μαρτίνης, θα μιλήσει τώρα;

Συνεχίζει να εμπλέκει πρώην υπουργούς σε ένα «σχέδιο παράδοσης» του «Ερρίκος Ντυνάν»

Από τον
Παναγιώτη Στάθη

Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» προοιωνίζεται η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να αποφυλακίσει, έπειτα από 15 μήνες προσωρινής κράτησης για λόγους υγείας, αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, τον πρώην πρόεδρο του ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη.
Και αυτό γιατί η αποφυλάκιση δεν θα συνιστούσε είδηση πρώτης γραμμής, αν δεν ερχόταν λίγες μέρες μετά τη συμπληρωματική απολογία «βόμβα» που έδωσε στις 31 Ιουλίου και στην οποία, κατά τη διατύπωση αξιόπιστης πηγής, «έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές Αρχές».

Η διάθεση αυτή έχει να κάνει προφανώς με όσα αποκάλυψε σχετικά με τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται και συγκεκριμένα την υπόθεση δωροδοκίας από τη Hospitalia International (με περίπου 3.200.000 ευρώ) και την απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή και εντελώς δωρεάν, που φέρεται ότι ζημίωσαν το ίδρυμα με 1.750.000 ευρώ.

Η απολογία, μάλιστα, του Ανδρέα Μαρτίνη είναι πιθανόν να ανοίξει νέους δρόμους στην υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν» και οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες το προσεχές διάστημα.

Ηδη, βέβαια, ο πρώην πρόεδρος του ιδρύματος έχει δώσει μια χειμαρρώδη κατάθεση στην εποπτεύουσα των φυλακών Κορυδαλλού, εισαγγελέα Βικτωρία Μαρσιώνη, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, όπου μιλούσε για «σχέδιο εκχώρησης-παράδοσης» του «Ερρίκος Ντυνάν», εμπλέκοντας τους πρώην υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη, αλλά και πρόσωπα εμπιστοσύνης των πολιτικών ηγεσιών, τα οποία είχαν διοριστεί μέλη του Δ.Σ.

Η αποφυλάκιση του Ανδρέα Μαρτίνη ήρθε με διάταξη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Νικόλαου Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, και οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Η αίτηση του Ανδρέα Μαρτίνη διά του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου. Ο πρώην πρόεδρος του «Ντυνάν» εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του, καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη υγεία, όπως πιστοποιήθηκε από δημόσια έγγραφα, τα οποία αναφέρουν πως έχει αναπηρία άνω του 75%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα