Βραδιά πάθους με πανσέληνο

Μια παράσταση αφιερωμένη στο «Tango del Sur» θα μαγέψει το αθηναϊκό κοινό στο Ηρώδειο στις 6 Σεπτεμβρίου

Από τη
Γιώτα Φλώρου

Tη βραδιά που στον ουρανό της Αθήνας θα δεσπόζει η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, ο Βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από αγαπημένες μελωδίες μεγάλων μαέστρων της Αργεντινής, σε μια παράσταση αφιερωμένη στο ταγκό, που γεννήθηκε στις περιοχές του Νότου. Αυτό είναι το «Tango del Sur», το οποίο πηγάζει από τις μουσικές κουλτούρες και τις παραδόσεις των μεταναστών και παρουσιάζεται στο κοινό από το Φεστιβάλ «Tango Acropolis».

H χορευτική παράσταση είναι αφιερωμένη στην αληθινή ιστορία του ταγκό, ενός χορού που αποτελεί «γέννημα» και δημιουργία όχι μόνο ενός λαού, αλλά πολλών και διαφορετικών πολιτισμών και εθνικοτήτων.
Λέγεται ότι τον φλογερό χορό, που στη συνείδηση των πολλών έχει ταυτιστεί με τη Λατινική Αμερική, τον έχουν καθορίσει οι μετανάστες από όλον τον κόσμο οι οποίοι αναζήτησαν μια καλύτερη ζωή στην Αργεντινή. Και δεν ήταν μόνο η δίψα τους για επιβίωση, αλλά και το πάθος τους για την αγάπη και τον έρωτα, και οι προσωπικές σχέσεις τους που μετουσιώθηκαν τελικά σε έναν και μόνο χορό, το ταγκό.

Την εξέλιξη του χορού, που δημιουργεί με κάθε κίνησή του μια ατμόσφαιρα αισθησιασμού και νοσταλγίας, θα ζωντανέψουν στη σκηνή του Ηρωδείου, με τις αυθεντικές ερμηνείες και τον δυναμισμό τους, οι κορυφαίοι χορευτές της Compañia «Τangueros del Sur».

Τα βήματα των χορευτών «ενορχηστρώνει» με τη σπάνια σύλληψή της, το «Pomper el Piso», η διεθνούς φήμης χορεύτρια και χορογράφος από την Αργεντινή Natalia Hills. Μάλιστα, η ίδια έρχεται από το Μπουένος Αϊρες για πρώτη φορά στην Ευρώπη, για τη μία και μοναδική βραδιά της 6ης Σεπτεμβρίου.

Η οκταμελής ορχήστρα «Evocation live plus», υπό τη διεύθυνση του Αργεντινού μαέστρου Patricio Villarejo, θα συνοδεύσει τους χορευτές, «ερμηνεύοντας» μεγάλους καλλιτέχνες και συνθέτες της χρυσής εποχής του ταγκό, από τους Carlo Gardel και Lepera, Juan D ‘Arienzo, Anibal Troilo, José María Contursi, μέχρι τoν επαναστατικό και ριζοσπαστικό Αstor Piazzolla.

• Info: Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 21.15. Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη, 60 ευρώ. Α’ ζώνη, 50 ευρώ. Β’ ζώνη, 38 ευρώ. Γ’ ζώνη, 25 ευρώ. Ανω διάζωμα, 17 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, 11876, καταστήματα Seven Spots, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης, RELOAD.

Γνωριμία με την αργεντίνικη κουλτούρα 

Το Φεστιβάλ «Tango Acropolis» είναι το ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ που φιλοξενεί ποικίλες δραστηριότητες και δίνει την ευκαιρία στους θαυμαστές του ταγκό να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Αργεντινής και να ανακαλύψουν πώς ο αντιπροσωπευτικός χορός της χώρας αυτής φέρνει κοντά τους ανθρώπους, πώς ο χορός, πέρα από την κίνηση, κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία, καθώς και πώς μπορεί να αποτελέσει μια ζωντανή γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των πολιτισμών. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Αργεντινής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα