«Βρε, βρομοποντικέ Καμίνη…»

Ανθρωπος του Παπανδρέου ξεκίνησε το «σκληρό ροκ» για τον υποψήφιο της ΔΗ.ΣΥ.

Σοβαρές καταγγελίες για περίεργες δαπάνες του Δήμου Αθηναίων, σπατάλες και τιμολόγια 500.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται

Προεκλογική εκστρατεία για την ηγεσία με δημόσιο χρήμα; Τα γραφεία που παραχωρήθηκαν στον Χρ. Τεντόμα

Η Θέση μας: Αρκεί μια σπίθα για το παρανάλωμα

Διαβάστε επίσης:

►Ισχυρό «όχι» των πολιτών στον χωρισμό Εκκλησίας – κράτους

►«Χαστούκι» για βραβείο Νόμπελ στη Γερμανία! 

►Συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο και πήγε για… καφέ!

►Ερχεται (;) εκτίναξη των τιμών γάλακτος

►Εγκλημα ερωτικού πάθους συγκλονίζει την Τουρκία

►Πώς μπορούν να διορθωθούν (ακόμη και τώρα) τα λάθη του ΕΝΦΙΑ

►«Γραμμή Μαζινό» ζητεί ο Μακρόν για τα κύματα των προσφύγων

Ψάχνει «σωσίβιο» στο ΠΑΣΟΚ!

Ο αποτυχημένος Γ. Καμίνης ανακοίνωσε με ύφος Μεσσία την υποψηφιότητά του για τη… νέα Κεντροαριστερά

Εν μέσω της καταστροφικής θητείας του στον Δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Οι διαρροές των προηγούμενων ημερών επισημοποιήθηκαν χθες και ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος της πρωτεύουσας είναι και «με τη βούλα» υποψήφιος αρχηγός του νέου εγχειρήματος. Σε μια προσπάθεια πολιτικής διάσωσης, δεδομένου ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και η επανεκλογή του φαντάζει αδύνατη, ο κ. Καμίνης, με ύφος «χιλίων καρδιναλίων» και εμφανιζόμενος ως ο σωτήρας του τόπου, προσδιόρισε ως πρωταρχικό στόχο του «να ενώσει».

Εξάλλου, στη δήλωσή του επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα προς τους ψηφοφόρους για τον νέο φορέα τα νικηφόρα αποτελέσματα στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και μάλιστα, όπως ανέφερε, με διαφορετικό κάθε φορά αντίπαλο. «Ενωμένη, συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων» τόνισε, ξεχνώντας προφανώς τις αγκαλιές και τα χαμόγελα με τον Γιώργο Παπανδρέου στις δημοτικές του 2010…

Ο δήμαρχος Αθηναίων, που δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το αξίωμά του ακόμα και αν εκλεγεί επικεφαλής του νέου φορέα (!), παρά τις μουρμούρες στο ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε το απόγευμα με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία ενημέρωσε για την απόφασή του. Το τετ α τετ διήρκεσε ελάχιστα λεπτά και ήταν τυπικής φύσεως, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζει «θετικό ότι ο κ. Καμίνης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και συμμετέχει στη διαδικασία για την αναγέννηση της μεγάλης και ενιαίας δημοκρατικής παράταξης». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι συνεχάρη την κυρία Γεννηματά για το μεγάλο άνοιγμα που έκανε στο θέμα της εκλογής.

Αντίστοιχες συναντήσεις έχει ζητήσει ο δήμαρχος Αθηναίων στη διάρκεια της εβδομάδας με όλους τους επικεφαλής των κομμάτων και τάσεων που αποτελούν σήμερα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Και έπονται κι άλλοι

Επισήμως, αυτή τη στιγμή οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα είναι τρεις: Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Ραγκούσης (ζήτησε χθες να γίνει τουλάχιστον μία συζήτηση – debate των υποψηφίων ανά αυτοδιοικητική περιφέρεια) και Γιώργος Καμίνης. Την Πέμπτη ενδέχεται να ανακοινώσουν τις αντίστοιχες προθέσεις τους ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους ο ευρωβουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Νίκος Ανδρουλάκης και ο επικεφαλής της ΔΗ.ΜΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σιωπή για τις εικόνες ντροπής στο Γηροκομείο

Τη σιωπή επέλεξε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απέναντι στις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Γηροκομείο Αθηνών. Ούτε λέξη δεν είπε για τους ανήμπορους γέροντες που είναι δεμένοι στις καρέκλες τους, για τις γάτες που κυκλοφορούν πάνω στα τραπέζια όπου γευματίζουν οι τρόφιμοι και για τα σκουπίδια δίπλα στα κρεβάτια, που κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να καθαρίσει. Αραγε, ο… ευαίσθητος Γιώργος Καμίνης, που θα διεκδικήσει τα ηνία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα απαντήσει ποτέ για τις εικόνες ντροπής στο Γηροκομείο, στο οποίο ο Δήμος Αθηναίων είναι εποπτεύουσα Αρχή και όπου υποτίθεται ότι υπάρχει φροντίδα για τους ηλικιωμένους;

 Και σκληρή επίθεση από άνθρωπο του Γιώργου: «Βρε, βρομοποντικέ…»

Τα Νανού είναι τα γνωστά ντόνατς, που εμφανίστηκαν με την κρίση. Και ποιος δεν θυμάται τι συνέβαινε το 2012-2013, όταν περίμενε ο κόσμος «ουρά» έξω από τα καταστήματα πώλησης, που άνοιγαν μόνο δυόμισι ώρες κάθε βράδυ; Επιτυχημένο προϊόν, όπως και ο καταγόμενος από την Απείρανθο Νάξου δημιουργός τους, ο Γιάννης Νανούρης. Τώρα, τι σχέση έχουν τα Νανού με τον Δήμο Αθηναίων, τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη και τον συνεργάτη του Χρήστο Τεντόμα;

Ολοι στον Δήμο Αθηναίων θυμούνται τις γλυκές στιγμές που περνούσαν, με τον Χρ. Τεντόμα να κερνά όλον τον κόσμο φρέσκα γλυκά και αλμυρά ντόνατς. Μοναδικές στιγμές στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Τα μέλη του καταβρόχθιζαν αχόρταγα και όσοι ήθελαν τους περίμενε περίσσευμα στο γραφείο του κ. Τεντόμα. Απ’ όπου περνούσε ο κ. Τεντόμας, ιδιαίτερα στις τοπικές επιτροπές της Νέας Δημοκρατίας, τον… ακολουθούσαν και τα ντόνατς. Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και ο Τεντόμας, αφού εγκατέλειψε πρώτα την παράταξη Κακλαμάνη και μετά αυτή του Σπηλιωτόπουλου, πήγε στον φυσικό χώρο του, δηλαδή στην παράταξη Καμίνη, για την οποία αγωνίστηκε εγκαταλείποντας τους παλιούς φίλους του. Ο Καμίνης δεν φάνηκε αχάριστος. Αντάμειψε τον κ. Τεντόμα, όπως είχε υποσχεθεί, παραδίδοντάς του τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, τον περίφημο ΟΠΑΝΔΑ. Εκεί… μεγαλούργησε ο κ. Τεντόμας, με αποκορύφωμα τη ρόδα που δεν γύρισε ποτέ…

Μεγαλούργησαν, όμως, μαζί του και τα Νανού. Το δημιούργημα του εργατικού Απειρανθιώτη ανέβηκε στα… σαλόνια. Εχουν να το λένε οι υπάλληλοι του ΟΠΑΝΔΑ: «Ολα κι όλα! Μας ευφραίνει ο πρόεδρος!» Μέχρι χορηγός έγιναν τα Νανού σε Τουρνουά Προσφοράς και Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2015. Μεγαλεία! Η εταιρία του Νανούρη έγινε συγχορηγός με την τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.

Το τιμολόγιο

Ωστόσο, ένας από τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους, με πολλα χρόνια εμπλοκής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και άνθρωπος του Γιώργου Παπανδρέου, ο Γιώργος Αρσένης, λέει ότι περίπου την ίδια περίπου περίοδο, τον Αύγουστο του 2015, η εταιρία έκοβε και τιμολόγια στον ΟΠΑΝΔΑ. Προς απόδειξη εμφάνισε και ένα τιμολόγιο 10.164,76 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε 28.162 μεσαία γλυκά και αλμυρά ντόνατς! Υποστήριξε, μάλιστα, στην προσωπική σελίδα του στο facebook ότι η επίτροπος απέρριψε το σχετικό ένταλμα και πως «47.000 είναι όλα για τα ντόνατς». Εφόσον αυτά ισχύουν, σημαίνει ότι Καμίνης και Τεντόμας αποφάσισαν να γλυκάνουν περισσότερους από 130.000 συμπολίτες μας!

Εν τω μεταξύ, ο Καμίνης ετοιμάζεται να… γλυκάνει όλους τους Ελληνες, θέτοντας υποψηφιότητα για την αρχηγία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, χωρίς να δώσει λογαριασμό για τον Δήμο Αθηναίων και τις υποθέσεις που εκκρεμούν.
Εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες Αρσένη, τα ντονατσάκια είναι μόνο η αρχή, αφού δεν εγκρίθηκαν από την επίτροπο τιμολόγια ύψους 500.000 ευρώ! Οσοι γνωρίζουν λένε ότι «άρχισε να ξηλώνεται το πουλόβερ». Επόμενος σταθμός που θα παρουσιάσουμε είναι τα γραφεία που παραχώρησε ο Γ. Καμίνης στον Χρ. Τεντόμα, στη λεωφόρο Συγγρού, με υπαλλήλους, τηλέφωνα και λογαριασμούς που πληρώνουν οι Aθηναίοι δημότες.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι από εκεί θα διεξαχθεί ο υπόγειος αγώνας Καμίνη για την εκλογή του στη ΔΗ.ΣΥ., με χρήματα των Aθηναίων δημοτών. Οπότε μένει να διερωτάται ο Γ. Αρσένης στον λογαριασμό του στο facebook, απευθυνόμενος στον Γ. Καμίνη: «Βρε βρομοποντικέ, αυτό το τιμολόγιο γιατί το επιστρέφει ο επίτροπος;», αποδομώντας την υποψήφιότητά του και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο νυν δήμαρχος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια ενδεχόμενη παρουσία του στη Βουλή για να εξασφαλίσει ασυλία! Και εκείνοι που γνωρίζουν επιμένουν ότι δεν υπάρχουν εισαγγελέας σε αυτή την πόλη και αντιπολίτευση σε αυτόν τον δήμο…

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Οφείλει να παραιτηθεί

Ο δήμαρχος -ελέω Ν.Δ.- Αθηνών Γιώργος Καμίνης ανακοίνωσε και επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος για το απόκομμα, απομεινάρι του πάλαι ποτέ μεγάλου ΠΑΣΟΚ. Επειτα από αυτό οφείλει να παραιτηθεί εδώ και τώρα από τη θέση του δημάρχου. Ετσι και αλλιώς η θητεία του δεν θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της πόλεως των Αθηνών.

Ας πράξει, εάν θέλει να μιλά για ήθος, το αυτονόητο. Να παραιτηθεί εδώ και τώρα και να ασχοληθεί με τις κομματικές υποχρεώσεις του. Ο δήμος και οι Αθηναίοι που πληρώνουν για να ζουν σε μια πόλη μέσα στα σκουπίδια και στις λακκούβες δεν θα χρηματοδοτήσουν την προεκλογική καμπάνια του για να έχει ο ίδιος… καβάτζα!

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα