Παλεύουν απελπισμένα με τις φλόγες οι κάτοικοι στη Ζάκυνθο

Για τέταρτη συνεχή μέρα βιώνουν στιγμές τρόμου οι κάτοικοι της Ζακύνθου, του νησιού που περνά φέτος τη μεγαλύτερη δοκιμασία από τον πύρινο εφιάλτη. Την ίδια ώρα οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τους εμπρηστές που εντοπίστηκαν από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής το βράδυ της Κυριακής.
Το ίδιο βράδυ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Μαριές, την ώρα που επιχειρούσαν στο σημείο 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Το πρωί της Δευτέρας έφτασαν στο νησί για να ενισχύσουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Παρά την εντολή εκκένωσης, οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και επέλεξαν να σταθούν στο πλευρό των πυροσβεστών και να παλέψουν με λάστιχα και κουβάδες.

Ολη τη νύχτα έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς έβλεπαν τη φωτιά να απειλεί τα σπίτια τους! Από χθες το πρωί στη μάχη κατάσβεσης «ρίχτηκαν» δύο Καναντέρ και τρία ελικόπτερα, ωστόσο το έργο τους ήταν αρκετά δύσκολο, αφού στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Χθες προσήχθη ένας ύποπτος για εμπρησμό Αλβανός, ο οποίος ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Ο νεαρός οδηγούσε το αγροτικό όχημά του και αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο της Αστυνομίας κοντά στο σημείο όπου εκδηλώθηκαν οι φωτιές, ωστόσο οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν λίγα μέτρα πιο κάτω.

Δύο άτομα τα οποία βρίσκονταν μαζί του κατάφεραν να διαφύγουν μέσα στα χωράφια και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, στην προσπάθειά τους να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να κρύβονται πίσω από τις μεγάλες φωτιές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα