Μπάζα αντί θησαυρού σε πλατεία της Τρίπολης

Ανθρακες αποδείχθηκε ο θησαυρός που έψαχνε ιδιώτης στην Τρίπολη, καθώς οι χθεσινές ανασκαφές στην πλατεία Αρεως απέδωσαν μόνο άχρηστα αντικείμενα.

Η «επιχείρηση» άρχισε νωρίς το πρωί σε συγκεκριμένο σημείο στο πάρκο της πλατείας Αρεως, στο οποίο έφτασαν σκαπτικά μηχανήματα καθώς και αρμόδια επιτροπή του δήμου και της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, είχε έρθει ραδιολόγος από το Αστρος με ειδική βέργα, ώστε να εντοπίσει μέταλλα που υπάρχουν στο υπέδαφος. Οι ανασκαφές ξεκίνησαν και για περίπου 45 λεπτά τα μηχανήματα έσκαβαν σε βάθος δύο μέτρων. Το πρώτο πράγμα που εντόπισαν ήταν σίδερα που πιθανόν αποτελούσαν τη βάση για τις παλιές υπόγειες τουαλέτες που υπήρχαν. Τα σίδερα κόπηκαν από την Πυροσβεστική και απομακρύνθηκαν. Οι εργασίες συνεχίστηκαν και στην πορεία ανακαλύφθηκαν μόνο μπάζα, και τελικά ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι χωρίς αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι την αίτηση για την ανασκαφή κατέθεσε στον Δήμο Τρίπολης ο 65χρονος Βασίλειος Παπαλαμπρακόπουλος, ο οποίος υποστήριζε ότι αποτελούνταν από χρυσό και πολύτιμα αντικείμενα. Η αίτηση πήρε έγκριση και στη συνέχεια δόθηκαν οι απαραίτητες άδειες για τις ανασκαφές. Η συμφωνία ήταν πως, αν τελικά βρεθεί ο θησαυρός, ο δήμος θα ήταν δικαιούχος στο 50% και το άλλο 50% θα πήγαινε σε αυτόν που έκανε την αίτηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα