Αυτογκόλ από τον Τσίπρα για τις επενδύσεις

Ομολογία αμφισβήτησης του success story περί ανάπτυξης (που ο ίδιος διαφημίζει) κατά την επίσκεψή του στον Παπαστράτο

Ούτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει το «success story» που πουλάει στους Ελληνες για την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στη χώρα. Αυτό ομολόγησε κατά την επίσκεψή του χθες σε εργοστάσιο ιδιωτικής εταιρίας, στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, εκτέθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς, εν όψει της διεξαγωγής της ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα… ανάπτυξης στην Ελλάδα, παρά τα χαράτσια που έρχονται το ένα πίσω από το άλλο επιβαρύνοντας τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, χθες, κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της εταιρίας Παπαστράτος, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στους εργαζομένους, είπε πως, αφού τον επισκέφθηκε ο επιχειρηματίας στο γραφείο του για να τον ενημερώσει πως σχεδιάζει να κάνει επένδυση 300.000.000 ευρώ, γύρισε και είπε στον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τότε διευθυντή του πολιτικού γραφείου του: «Είσαι σίγουρος πως δεν μας κοροϊδεύει;» Χθες, λοιπόν, ο πρωθυπουργός κατάλαβε, όπως είπε, πως «δεν μας κορόιδεψε». Διέπραξε, όμως, το ολίσθημα να αμφισβητήσει το επενδυτικό success story, το οποίος από το 2015 διαφημίζουν ο ίδιος και η κυβέρνησή του, λέγοντας ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Αντίδραση

Η ομολογία Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωσή της έσπευσε να επικρίνει τον πρωθυπουργό πως αποκάλυψε ότι δεν πίστευε καν ότι υπήρχε επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα. «Ηταν μια από τις ελάχιστες στιγμές ειλικρίνειας του πρωθυπουργού. Η πραγματικότητα είναι ότι επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές» επισήμανε η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία την επένδυση και τη δημιουργία 300 θέσεων εργασίας στο εργοστάσιο της Παπαστράτος, κάλεσε και άλλους Ελληνες επιχειρηματίες να πράξουν κάτι ανάλογο και σε μια προσπάθεια να δώσει την αίσθηση ότι η χώρα είναι πλέον «φιλική» στις ξένες επενδύσεις, τόνισε: «Το πρώτο εξάμηνο του 2017 είχαμε πάνω από 1 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις και το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου είχαμε τριπλασιασμό».

Αναφέρθηκε, επίσης, σε θετικές προοπτικές που δημιουργούνται μετά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές, ενώ δήλωσε ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 θα λειτουργεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα. Εκτίμησε, επίσης, ότι η ανεργία το 2018 θα πέσει κάτω από το 20%, αναφερόμενος και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Επιστολή δυσφορίας από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τη δυσφορία της που και φέτος δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, εν όψει της 82ης ΔΕΘ, εκφράζει με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ). Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Επιλέγοντας την πεπατημένη της προηγούμενης κυβέρνησης -και κόντρα στη στάση που κρατούσατε τα χρόνια που ήσασταν στην αντιπολίτευση, όπου όχι μόνο μας καλούσατε στις συσκέψεις σας, αλλά συμμετείχατε ακόμα και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας-, φέτος άλλη μια φορά η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά γυρίσατε την πλάτη στους δοκιμαζόμενους εργαζομένους, στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα, μέσω των εκπροσώπων τους, να θέσουν και να διεκδικήσουν βασικά αιτήματα που συνδέονται με την πόλη της Θεσσαλονίκης, τις θέσεις εργασίας αλλά και την απασχόληση γενικότερα» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή, που καταλήγει: «Στην παρούσα, κρίσιμη στιγμή, με τον δείκτη ανεργίας στη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις και τα εργασιακά προβλήματα στην περιοχή να εντείνονται, αποτελεί εξαιρετικής σημασίας ζήτημα να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων, που συνεχίζουν να πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα