Κυριάκος: Στρατηγική σε δύο ταμπλό εν όψει ΔΕΘ!

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους φόρους και επανέφερε το (θετικό) «γαλάζιο» σχέδιο για την επόμενη μέρα

Ρεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής της Ν.Δ. για το επόμενο διάστημα με φόντο τη ΔΕΘ έδωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος, στην πρώτη ευρεία σύσκεψη στην Πειραιώς μετά τη θερινή ραστώνη.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., κινούμενος σε δύο μέτωπα, αφενός επιτέθηκε με σφοδρότητα στη συγκυβέρνηση για την πολιτική της στην οικονομία και την καθημερινότητα και, αφετέρου, έφερε στην κορυφή της ατζέντας το θετικό «γαλάζιο» αφήγημα για την Ελλάδα της επόμενης μέρας.

6.000 ευρώ

«Η επίθεση στο εισόδημα των Ελλήνων είναι σήμερα πιο βίαιη από ποτέ» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι μια μέση ελληνική οικογένεια θα πρέπει να καταβάλει 6.000 ευρώ έως τα Χριστούγεννα. «Οι Ελληνες έχουν ξεπεράσει τα όρια της φορολογικής αντοχής τους, δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν» ανέφερε.

Εκτίμησε δε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να ξεγελάσει ξανά τους Ελληνες». Ο κίνδυνος, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν έχει περάσει. Προχωράμε αργά, με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο δεν καλύπτουμε το χαμένο έδαφος, αλλά η απόσταση από τον ευρωπαϊκό πυρήνα μεγαλώνει.

Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με μια διακυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ.» Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε από τα «γαλάζια» στελέχη να είναι «ακόμη πιο παρεμβατικοί». Τους επόμενους μήνες, όπως έκανε γνωστό, «θα ξεδιπλώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου μας. Φέτος στη ΔΕΘ θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Θα μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Θα μιλήσουμε για την Ελλάδα των ευκαιριών.

Για τους νέους. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση που, όταν δεν ψεύδεται, διχάζει και, όταν δεν διχάζει, λασπολογεί».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ακολούθως συναντήθηκε με τους βουλευτές του κόμματος που εκλέγονται στους νομούς της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι τοποθετήθηκαν αναλυτικά για τα θέματα που θεωρούν ότι πρέπει να αναδείξει στη ΔΕΘ. Σήμερα θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα