Επίθεση στον «σουλτάνο» από Μέρκελ και Γιούνκερ!

Διπλό τελεσίγραφο με βαρείς χαρακτηρισμούς και πλήθος κατηγοριών για Τουρκία – Ερντογάν

Από την
Ελενα Στάθου – Ελευθερόγλου

Αιχμηρή απέναντι στην Τουρκία αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν η Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης καλοκαιρινής συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο. Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση -ζήτημα που αρκετοί θεωρούν την αχίλλειο πτέρνα της-, δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει κοινή μάχη για τη λύση του Μεταναστευτικού.

«Η Ευρώπη δεν έχει κάνει το μάθημά της» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Δεν έχουμε ακόμα δίκαιο σύστημα κατανομής προσφύγων, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε σε αυτό το θέμα. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι φεύγουν». Η Μέρκελ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Γερμανία θα πρέπει να ασχοληθεί με τα οικονομικά ζητήματα των άλλων χωρών, καθώς το Μεταναστευτικό είναι ένα «παγκόσμιο πρόβλημα».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην Τουρκία, χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά σκληρά λόγια, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν σέβεται τον νόμο και οδεύει σε λανθασμένη κατεύθυνση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η Τουρκία, η οποία προκαλεί ισχυρές ανησυχίες όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, απομακρύνεται «με γιγάντια βήματα» από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού τόνισε ότι διατηρεί «καλές σχέσεις» με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως τον «υποπτεύεται» ότι θέλει να ωθήσει την Ευρώπη «να πει πως θέλει να βάλει τέλος στις διαπραγματεύσεις ώστε να μπορέσει να φορτώσει την ευθύνη μόνο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι στην Τουρκία»!

Μιλώντας ενώπιον των πρεσβευτών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Γιούνκερ δήλωσε: «Το ζήτημα είναι αν πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία». «Είναι ένα καθαρά θεωρητικό ζήτημα, αφού σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει προς το παρόν διαπραγμάτευση» ανέφερε, προσθέτοντας: «Εγώ θα ήθελα να συμπεριφερθούμε με τέτοιο τρόπο ώστε οι Τούρκοι να παρατηρήσουν πως είναι αυτοί, δηλαδή το ‟σύστημα Ερντογάν”, που καθιστούν αδύνατη την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., αντί να παγιδευτούμε. Ολόκληρη η ευθύνη βρίσκεται στην τουρκική πλευρά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα